Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi pürgijad ja Venemaa päästsid Oracle

  Oracle?i novembriga lõppenud II kvartali puhaskasum oli 534,9 miljonit dollarit (8,2 mld krooni) ehk 10 USA senti aktsia kohta. Aasta varem teenis ettevõte samal ajal 549,5 miljonit dollarit (8,4 mld krooni) ehk samuti 10 senti aktsia kohta. Kasum aktsia kohta ei ole mullu sama ajaga võrreldes vähenenud, sest ettevõttel on mullusest vähem aktsiaid. Marginaalid ei ole aasta varasemaga võrreldes langenud.
  Analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 8 senti. Ettevõte ise prognoosis kasumiks 8?9 senti aktsia kohta.
  Oracle?i käive vähenes kvartalis 3 2,31 miljardi dollarini (35,2 mld krooni). Firma varasemad prognoosid lubasid käibe 4?7 langust.
  ?Meie turg on laiem kui USA ning nii mõnedki arenevad turud? ELiga ühinevad riigid, Venemaa ja isegi Aafrika ning Lähis-Ida näitasid suurt kasvu,? põhjendas Oracle Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika (EMEA) juht Sergio Giocoletto tarkvarafirma oodatust paremaid tulemusi Bloomberg TV-le.
  Oracle turgudest oli EMEA ainuke, kus müük võrreldes aastatagusega suurenes, kasvades 9 817 mln dollarini mullu sama aja 753 mln võrreldes.
  I kvartaliga võrreldes suurenes EMEA müük 30,3, Aasias 13 333,3 mln dollarini ja Ameerikas vaid 4,71,2 mld dollarini.
  Juba enam kui aasta on Oracle pidanud toime tulema suureneva konkurentsi ning tehnoloogiainvesteeringute vähenemisega. Et selles olukorras ellu jääda, on Oracle asunud viimastes kvartalites kulusid kärpima. Viimases kvartalis vähenesid tegevuskulud 3. Ettevõttest koondati 850 inimest ehk 2 töötajatest ning selles kvartalis kaotab töö veel mitusada inimest.
  ?Sellelt kvartalilt loodame veel paremat,? lausus Oracle üks asutajatest ning juht Larry Ellison. Ta loodab, et kvartalis müüginumbrid enam ei vähene, kuid kasvu lootuste suhtes oli ta ettevaatlik, prognoosides heal juhul vaid kuni 4 müügi suurenemist.
  Selle kvartali kasumiks aktsia kohta prognoosib ettevõte analüütikutega samaväärse 9?10 senti.
  Oracle finantsjuhi Jeff Henley ootab järgmisel aastal majanduskeskkonna paranemist ja tehnoloogiainvesteeringute mõõdukat kasvu. ?Oleme optimistlikumad kui kaks aastat tagasi ning loodame, et asjad hakkavad paranemise poole liikuma,? lausus ta.
  Giocoletto märkis, et teises kvartalis suurenenud serverite tarkvara müük ning uute litsentside müügikasv annavad tunnistust sellest, et kulutused tehnoloogiale suurenevad. ?Olukord paraneb tasahilju, kuid eufooriasse ei maksa laskuda,? lausus ta.
  Giocoletto tõdes, et Lääne-Euroopas turg tuleval aastal tõenäoliselt ei kasva, kuid mõõdukat kasvu peaks pakkuma Kesk- ja Ida-Euroopa. Giocoletto tõdes, et konkurentsi põhjustatud hinnasurve jätkub.
  Oracle aktsia hind langes kolmapäeval USAs enam kui 3protsenti, kuid kerkis järelkauplemises 4,3 11,08 dollarini.
  Septembri lõpust on aktsia hind kerkinud 35, kuid jääb siiski 23 allapoole selle aasta alguse hinnataset.
 • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
USA aktsiaturgu suunasid esimese kvartali tulemused: Tesla tõusis, Meta langes
USA peamised aktsiaindeksid muutusid kolmapäeval vähe, kuna Tesla aktsia tõusis pärast eelmise kvartali tulemuste teavitamist ning investorid ootasid mitmete järgmiste ettevõtete aruannete avaldamist, vahendas Yahoo Finance.
USA peamised aktsiaindeksid muutusid kolmapäeval vähe, kuna Tesla aktsia tõusis pärast eelmise kvartali tulemuste teavitamist ning investorid ootasid mitmete järgmiste ettevõtete aruannete avaldamist, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Euroopa gaasikauplejad muretsevad juba järgmise talve pärast
Gaasituru kauplejad on pärast 2022. aasta hinnatippu taas läinud murelikumaks, vahendab Bloomberg.
Gaasituru kauplejad on pärast 2022. aasta hinnatippu taas läinud murelikumaks, vahendab Bloomberg.
Viimased päevad jooksevad kahele maksusoodustusele
Aprilli lõpuks tuleb ära esitada tuludeklaratsioon, mis tähendab ka viimast võimalust saada kahte maksusoodustust. Järgmisest aastast neid soodustusi enam ei saa.
Aprilli lõpuks tuleb ära esitada tuludeklaratsioon, mis tähendab ka viimast võimalust saada kahte maksusoodustust. Järgmisest aastast neid soodustusi enam ei saa.