• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kingi endale jõuluks muusikat

  Küünlavalgel õhtuid peab ikkagi täitma lai langev lumi ja tasane muusika. Eesti ja Skandinaavia tippmuusikud annavad kolm kontserti Bachi ?Jõuluoratooriumiga?.
  Bachi kaks ja pool sajandit tagasi loodud jõuluoratoorium on midagi traditsioonilist. Sel nädalavahetusel esitavad seda Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) ja Eesti solistidega koos Concerto Copenhagen (CoCo). Viimane on silmapaistvaim barokiajastu pillidel mängiv kollektiiv Skandinaavias, ühendades muusikuid Taanist, Rootsist ja Hollandist. 12 aasta vanune orkester on spetsialiseerunud 17.?19. sajandi muusikale ning esitab seda tolleaegsetel instrumentidel. Tänavu kevadel tegi CoCo kaasa Händeli ooperi ?Julius Caesar? lavastuses Kopenhaageni Kuninglikus Teatris. Orkestri kunstiline juht on kõrgelt tunnustatud varajase muusika spetsialist, dirigent ja klavessinist Lars Ulrik Mortensen.
  Eesti publikule on see esmakordne võimalus kuulda elavas ettekandes täies koosseisus barokkorkestrit autentsetel pillidel. Neli solisti on kindlasti ühed Eesti tippudest: Kaia Urb laulab juba paar kümnendit Eesti Filharmoonia Kammerkooris ning on sageli nii Eestis, välismaal kui ka salvestustel koori ees suurvormide solist. Iris Oja on samuti EFK solist, ta on laulnud Savonlinna ooperifestivali kooris ja solistina osalenud suurvormide ettekannetel ja EFK turneedel. Oja on andnud soolokontserte Eestis ja Soomes, esitanud ja salvestanud Eesti nüüdisheliloojate kammermuusikat. Mati Turi on EFK solistina esinenud paljudes maailma paikades, kooris laulab kümnendat aastat. EFK kõrval on Turi teinud koostööd kammerorkestritega Iisraelis, Austraalias, Riias, Tallinnas, lisaks Rootsi Raadio koori ja Madalmaade Kammerkooriga. Turi repertuaari kuulub teoseid barokiajastust tänapäeva heliloojate loominguni. Uku Joller on vabakutseline solist, kes esinenud nii ooperi- kui ka kontserdilaval Eestis ja Euroopas. Temagi repertuaaris on muusikat barokist kaasajani, sh ?Figaro pulm?, ?Johannese passioon?, ?Messias?, valik Händeli oratooriume jpm.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Nimekiri avalik: TOP 1000 Enefit Greeni aktsionäri Vaata 1000 suuremat investorit!
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Kaupmehed kehtestavad vabatahtlikult uued piirangud
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.