Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Pärnu linnapea firmal lasub ümbrikupalga maksmise kahtlus

  Aktsiaseltsil Via Pont, mille omanik on Pärnu linnapea Väino Hallikmägi, lasub kahtlus ümbrikupalkade maksmises oma töölistele.

  Töömehed süüdistavad firmat veel ületundide tasustamata jätmises ja halvas kohtlemises, kirjutab Pärnu Postimees.
  Ametiühingute keskliidus nädala alguses oma muret kurtnud töölised rääkisid, et lepingu järgi peaksid nad saama 20 krooni tunnis, tegelikkuses makstakse teine niisama suur summa kätte ümbrikus.
  Metsatöötajate ametiühingu ehitusnõunikuga kohtunud töölised kurtsid, et alates suvest ei maksa firma õigel ajal välja palkasid ega tasu hiljem maksmisel seadusega ette nähtud viiviseid. Töödejuhatajad käituvat halvasti, nad karjuvat tööliste peale.
  Ametiühingute keskliidu õigussekretär Margarita Tuch märkis, et kümne krooni ja 95 sendi suuruse riikliku tunnialampalga juures on tööliste lepingus kirjas olev 20 krooni naeruväärne summa.
  ?Ehitustöölised ei tee sellise raha ees tööd, eriti veel Tallinnas,? ütles ta. ?Mehed rääkisid, et tegelikult maksti neile tunni eest 40 krooni.?
  Tuchi andmeil pole töölistele makstud ületundide eest sentigi lisaraha. Õigussekretäri jutu järgi töötas eelmisel kuul üks tööline 160 tunni asemel 254 tundi, kuid ületundide eest ette nähtud poolteisekordset tasu talle ei makstud.
  Oma nime all Via Ponti töölised praegu ajakirjanduses esineda ei taha, sest kardavad kaotada töökohta või töötingimuste halvenemist.
  Nimetuks jääda sooviva Via Ponti töölise sõnade kohaselt on probleemid kuhjunud viimase kahe-kolme kuu jooksul. ?Probleeme on kõiges, alates töö organiseerimisest, palga maksmisest ja lõpetades tööriietusega,? märkis Via Ponti tööline.
  Hallikmägile kuuluv ehitustööde firma AS Via Pont oli Krediidiinfo andmetel 1. oktoobri seisuga maksuametile võlgu 1 214 000 krooni (viivis 41 000) ja novembri alguses 546 000 krooni (viivis 29 000). Detsembri alguses firmal Krediidiinfo andmetel võlgu maksuametile ei olnud.
  Maksuameti maksupettuste uurimise keskusest öeldi, et eeluurimisel olevate firmade kohta infot ei anta. Kas Via Ponti uuritakse, ei osanud sekretär öelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Soome landitootja koondab Pärnus 35 töötajat Sõda ja sanktsioonid tekitavad ebakindlust
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.