• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaatide kopeerimiskaitse pärsib arvutist kuulamist

  Näiteks BMG ja EMI on kõik plaadid alates sügisest kopeerimise vastu kaitsnud. Kopeerimiskaitse ei võimalda aga plaati alati arvutiga kuulata. Interneti kasutajate õiguseid esindav Electronic Frontier of Finland ehk EFFI õhutas möödunud nädalal soomlasi vältima jõulukingiks turvatud plaatide ostmist. ?Kopeerimiskaitsega plaadid on vigased, need ei mängi kõigis arvutites, HIFI-mängijates või autoraadiotes,? tõdes EFFI juht Mikko Välimäki MTV3-le. EFFI tuletas kinki plaanivatele vanematele meelde, et nende võsukestele võib olla suur pettumus, kui seda plaati kuulata ei saa.
  BMG, EMI, PolyGram ja Warner Music plaate Eestisse toova PedroBeati juhataja Sven Aabreldaali sõnul panevad plaadifirmad kopeerimiskaitse eelkõige sellistele plaatidele, mis tõotavad suurt läbimüüki. ?Uute lauljate suhtes pole turunõudlus nii suur, et piraaditootjad nende vastu huvi tunneks,? nentis Aabreldaal.
  Tema selgitusel oli probleeme BMG plaatide kuulamisel arvutist siis, kui nad alustasid plaatide kaitsmist kopeerimise eest. Nüüd pidavat süsteem täiustatud olema ning probleeme ei tohiks olla. Paraku ei saa kuulata Sony kopeerimiskaitsega plaate arvutist. Sellekohane kiri on ka plaadiümbrisel. Aabreldaali sõnul sai ta kunagi e-maili, kus soovitati Sony plaadile teha viltpliiatsiga täpp, misjärel pidavat saama plaati arvutist kuulata. ?Ma ei ole ise küll seda proovinud,? ütles Aabreldaal. Universali toodanguga on aga kaasas spetsiaalne programm, mis võimaldab plaati ka arvutist kuulata.
  ?Eks see kopeerimiskaitse takistab peamiselt selliseid tavainimesi plaate kopeerimast, kel laiemaid teadmisi pole. Professionaalide eest see ei kaitse,? nentis Aabreldaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Soojaleti plastist toidukarbid saavad suvel külge krõbeda hinnasildi
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.