12. juuni 2003 kell 13:09

Läti ettevõtjad kardavad kaubandussõda Eestiga

Läti ettevõtjad kardavad kaubandussõda Eestiga, mis kärbiks tugevalt just eksportööride sissetulekut.

Kui Eesti valitsus otsustab kehtestada vastukaaluks Läti sealihatollidele omapoolsed tollimaksud, võib Läti eksport Eestisse väheneda, edastas uudisteagentuur <#BBN=http://www.balticbusinessnews.com/mod/onl_news.pl>. Hetkel on see 335 miljonit krooni, millega Eesti on suuruselt neljas Läti ekspordipartner.

Toiduainetööstuste Laima ja Staburadze müügidirektor Elmer Maas lausus, et Eesti kättemaks saab Läti eksportööridele olema valuline: 'Hetkel moodustab meie eksport Eestisse 15% kogu ekspordimahust ja see võib isegi ajutiste vastumeetmete tõttu saada kahjustatud. On mõistetamatu, miks Lätis on heaks kiidetud säärased otsused (kaitsetollid - toim.), mis kahjustavad tõsiselt Baltimaade vabakaubandust,' lisas ta.

15% Eesti mahla- ja karastusjookide turust kontrolliv firma Gutta avaldas BBNile lootust, et kaitsetolle ei kehtestata karastusjookidele, kuna poleks õiglane, kui mõnede riigiasutuste kehva töö tõttu peaksid osad majandusharud kannatama.

Hetkel kuum