28. juuli 2003 kell 8:22

Börsiülevaade: Farmaatsiatehase börsiteade segane

Möödunud reedel aktsionäride erakorralise koosoleku pidanud Tallinna Farmaatsiatehas saatis täna hommikul börsile segase börsiteate.

Ettevõtte teatas oma börsteates, kes valiti aktsionäride koosoleku juhatajaks, protokollijaks ja häälelugemise komisjoni liikmeks, kuid Grindeksi ja Farmaatsiatehase vahelise kontsernilepingu ja litsentsilepingu muutmise kohta oli kirjas vaid see, et lepinguid muudeti.

Ehk siis investoritele mitte midagi ütlev teade.

Samuti pole siiani teada Tallinna Farmaatsiatehase II kvartali tulemusi, kuigi ettevõttest üle kolmveerandit omav Grindeks teatas juba möödunud reedel kuidas tal teises kvartalis läks. Jääb selgusetuks kuidas ilma tütarettevõtetelt saadud numbriteta sai Grindeks oma tulemused kokku lüüa.

Õnneks Tallinna Farmaatsiatehase aktsiatega praeguseni laekunud info põhjal kauplemist Tallinna börsil pole veel alustatud.

Samas on läbi tänase Äripäeva teada, et Tallinna Farmaatsiatehas ei saa kuni aastani 2007. oma suuromanik Grindeksilt enam toodete müügilt litsentsitasu, kuid Grindeks võtab omalt poolt kanda 27 mln krooni eest Farmaatsiatehase kohustusi.

Samuti usub Grindeks, et Tallinna Farmaatsiatehas saavutab sel aastal prognoositud 7,9 mln kroonise kasumi.

Hetkel kuum