Kadi Heinsalu • 14. august 2003 kell 11:51

Postimees Online: Silja kontserni tegevuskasum vähenes

Laevanduskontsern Silja Oyj II kvartali tegevuskasum oli 8 mln eurot, ligi 27% vähem möödunud aasta sama ajaga võrreldes, teatas Postimees online Helsingi börsile viidates.

Reisijate arv suurenes teises kvartalis möödunud aastaga võrreldes seitse protsenti, kauba kogused 13 protsenti. Kontsern prognoosib kolmandaks ja neljandaks kvartaliks möödunud aastaga võrreldes suuremat kasumit. Vaatamata rasketele jääoludele, mille tõttu algas kiirlaevade liiklus Tallinn-Helsingi liinil alles mai keskel, suurenes Silja reisijate arv seitse protsenti ja seda eriti Silja Opera liinile tulemise tõttu.

Kaubavedude maht suurenesid 13 protsenti, tingituna eriti Helsingi-Tallinna vahelistest vedudest.

Kontserni esimese poolaasta kahjum pärast makseeraldisi oli 10 miljonit eurot, võrreldes kümne miljoni eurose kasumiga möödunud aastal. Esimesel poolaastal suurenes Silja Line?i reisijate arv Tallinn-Helsingi liinil 2,7 protsenti 561.135 inimeseni, moodustades kogu Silja Line?i reisijate arvust 23 protsenti.

Firma turuosa liinil suurenes kahe protsendipuntki võrra 22 protsendini. Helsingi-Tallinn-Rostock liinil reisis 22.661 inimest, mis on 10,5 protsenti vähem kui möödunud aastal. Kõigist reisijate arvust moodustas see vaid ühe protsendi. Autosid vedas Silja Line esimesel poolaastal Tallinn-Helsingi liinil 33.827, mis on 52 protsenti enam kui möödunud aastal. Turuosa suurenes 20-protsendilt 31 protsendini.

Helsingi-Tallinn-Rostock liinil vedas firma 4058 autot, mis on kaheksa protsenti vähem kui möödunud aastal.

Hetkel kuum