21. august 2003 kell 13:16

Enroni peamaja pandi müüki

New Yorgi kinnisvara investeerimisfirma Granite Partners alustas täna pankrotistunud 50 korruselise Enroni peakontori müüki, kirjutab uudisteagentuur AP.

Kinnisvarafirma juhtivdirektor Richard Rudd ütles, et loodab lõpetada 1,2 mln ruutjalase (ligi 112 000 ruutmeetrise) kontori müügi detsembriks.

Kindlat hinda pilvelõhkuja eest ei küsita. Ruddi sõnul vaatab firma, millist hinda ollakse turul nõus pakkuma.

Kohalik ringkonnavalitsus on pakkunud ehitise hinnaks 92,5 mln dollarit (1,3 mld krooni).

Ostjat leida võib olla ehitisele raske, kuna USA majanduse allakäik on löönud Houstoni (kus asub müügilolev ehitis) ettevõtteid, kaasarvatud energiasektorit, ning vähendanud nõudlust kallihinnalise kinnisvara vastu.

?See on tõeliselt jube,? ütles Houstonis asuva kinnisvara ja analüüsifirma O"Connor amp; Associates direktor Richard Zigler. ?Praegu ei näi olevat õige aeg miljoni ruutjalase kontori liisimiseks,? lisas ta.

Enne Enroni pankrotistumist ülemöödunud aasta detsembris töötas majas üle 7000 töötaja.

Praegu töötab ilustatud raamatupidamisega investoreid petnud energeetikafirmas veel 1300 töötajat, mis kastuvad pilvelõhkuja 20 korrust. Enroni esindaja sõnul kolib firma järgemise aasta alguses uuele pinnale, mille suurus jääb 300 000 ruutjala (28000 ruutmeetri) piiresse.

Hetkel kuum