7. oktoober 2003 kell 9:15

Välisinvestorid löövad Rootsi kinnisvaraturul rekordi

Välisinmaalaste kinnisvaraostud Rootsis löövad tänavu uue rekordi, aasta algusest on välismaalaste kätte läinud 61 miljardi krooni eest kinnisvara.

Ostjate seas on nii Saksa Deka Bank, Deutsche Bank kui amerikanska Goldman Sachs, kirjutab Dagens Industri analüüsifirma Newsec statistika põhjal. Mullu samal ajal investeerisid saksa, USA ja briti fondid Rootsi kinnisvarasse 18 miljardit Rootsi krooni.

?Tulusus on muude Euroopa turgudega võrreldes Põhjalas kõrgem,? kommenteeris Newsec Analys tegevjuht Jan Wejdmark, kes usub trendi jätkumist. ?Kuulen kogu aeg uutest tegijatest, kes tahaksid investeerida Põhjala kinnisvaraturule.?

Rootsi majandus kasvab kiiremini kui mitmetes Euroopa riikides, kinnisvaraturg on likviidne ning tehingukulud jätkuvalt madalad. Eelkõige huvituvad välismaised investorid kontoripindadest Stockholmis ja Göteborgis, huvi pakuvad ka suured elamukinnistud.

Hetkel kuum