Peeter Stamberg • 16. oktoober 2003 kell 13:13

Börsiülevaade: Telekom lõpetas väikeses plussi, müük Normas jätkus

Täna majandustulemused avaldanud Eesti Telekomi aktsia lõpetas päeva 0,4% plussis, eile oodatust kehvemad tulemused avaldanud Norma aktsia langes veel 3%.

Eesti Telekomi majandustulemused olid käibe ja puhaskasumi osas analüütikute prognoosidest paremad. Aktsia kerkis esimestel kauplemisminutitel üle 110 krooni taseme, kuid siis hakkas hind järele andma ja päeva lõpetas aktsia 108,59 kroonil ehk 0,43% plussis. Käivet kogunes 1,8 miljoni krooni eest.

Eesti Ühispank kirjutas uues Telekomi analüüsis, et tulemused vastasid suurtes piirides ootustele ja olulisi muutusi prognoosides hetkel ei plaanita. Eesti Telekomi aktsia õigustatud hinnatasemeks peatakse jätkuvalt vahemikku 100-110 krooni. Eesti Ühispank kirjutab, et kuigi praegune turuhind viitab kergele ülehinnatusele, ei ole erilist müügihuvi oodata, kuna aktsiat toetab tugev lootus TeliaSonera pakkumise osas väikeaktsionäridele eeldatavalt 2004. aasta keskel.

Müügihuvi näidati üles eile oodatust kehvemate majandustulemustega maha saanud Norma aktsias. Kui eile kukkus aktsia 4,43%, siis täna taandus aktsia veel 3,20% võrra ja lõpetas 94,66 kroonil. Kokku tehti aktsiaga 25 tehingut ja käivet kogunes 1,29 miljonit krooni.

Nii Ühispank kui ka Hansabank Markets kavatsevad seoses kehvade kolmanda kvartali tulemustega üle vaadata (alandada) Norma järgmiste perioodide prognoose. Ühispank võib prognooside alandamise järel langetada ka aktsiale antava hinnasihi 110 kroonilt 100 krooni juurde.

Suurima, 22,2 miljoni krooni suuruse käibe andis Hansapanga aktsia, mis kerkis 2,91%, 331,71 kroonile. Hansapank avaldab oma kolmanda kvartali majandustulemused järgmisel reedel.

Hetkel kuum