Peeter Stamberg • 16. oktoober 2003 kell 22:00

Telekom veidi plussis, Normas müük jätkus

Eile majandustulemused avaldanud Eesti Telekomi aktsia lõpetas päeva 0,4 plussis, kolmapäeval oodatust kehvemad tulemused avaldanud Norma aktsia langes veel 3.

Telekomi majandustulemused olid käibe ja puhaskasumi osas analüütikute prognoosidest paremad. Aktsia kerkis esimestel kauplemisminutitel üle 110 krooni, kuid siis hakkas hind järele andma ja päeva lõpetas aktsia 108,59 kroonil ehk 0,43 plussis. Käivet kogunes 1,8 miljoni krooni eest.

Eesti Ühispank ütles, et Telekomi prognoosides hetkel olulisi muutusi ei plaanita. Eesti Telekomi aktsia õigustatud hinnatasemeks peatakse jätkuvalt vahemikku 100-110 krooni. Hansabank Markets kergitas 2003. aasta käibeprognoose, majandusprognoosid 2005-2007 aastaks jäeti muutmata. Aktsia hinnasihiks on endiselt 110 krooni.

Müügihuvi näidati üles Norma aktsias. Kui kolmapäeval kukkus aktsia 4,4, siis eile taandus aktsia veel 3,2 võrra ja lõpetas 94,66 kroonil. Viimati oli aktsia hind nii madalamal selle aasta 19. augustil. Nii Ühispank kui ka Hansabank Markets kavatsevad seoses kehvade kolmanda kvartali tulemustega üle vaadata (alandada) Norma järgmiste perioodide prognoose. Ühispank võib prognooside alandamise järel langetada ka aktsiale antava hinnasihi 110 kroonilt 100 krooni juurde. Hansabank Markets jättis Norma aktsia hinnasihi 90 kroonile.

Suurima käibe andis eile Hansapanga aktsia, mille hind kerkis 2,91, 331,71 kroonile.

Hetkel kuum