Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Statisitikaamet üllitas leibkondi analüüsiva kogumiku

  Statistikaamet avaldas kogumiku Eesti leibkondade elujärjest, mis annab ülevaate sissetulekutest, kulutustest, vaesusest ja ebavõrdsusest.

  Muuhulgas saab kogumikust teada, et 2002. aastal
  · oli Eestis hinnanguliselt veidi alla 600 000 leibkonna, mis näitab vähenemise trendi· oli Eesti leibkond suhteliselt väikesearvuline ? keskmiselt 2,4 liiget· kasvas vähem kui kolmandikus leibkondades lapsi· oli levinuimaks elamutüübiks korterelamu, kuid kõrgemalt hindasid leibkonnad võimalust elada eramus· oli seoses eluruumiga olulisim probleem eluruumi kallidus, seda ennekõike korterelamu puhul· suurenes leibkonnaliikme kuukeskmine netosissetulek 1996. aastaga võrreldes 1,74 korda, reaalset ostujõudu arvestades aga 1,23 korda· suurenesid leibkonnaliikme kuukeskmised kulutused 1996. aastaga võrreldes 1,72 korda, reaalset ostujõudu arvestades aga 1,22 korda· oli absoluutne vaesuspiir 1593 krooni, sellest allpool elas 23% leibkondadest, sealjuures 34% lastest· hindas 7% leibkondadest oma majanduslikku olukorda väga halvaks, väites, et raha ei jätku isegi hädavajaliku toidu jaoks (nende leibkonnaliikme kuukeskmine netosissetulek oli 1080 krooni)· oli rahvusvaheliselt võrreldav suhteline vaesuspiir 1730 krooni, sellest madalama sissetulekuga pidi toime tulema 18% Eesti rahvastikust
  Kogumiku analüütilise ülevaate põhirõhk on vaesuse ja ebavõrdsuse käsitlemisel. Vaatluse all on suhteline ja absoluutne vaesuspiir, vaesuse sügavus ja subjektiivne vaesus. Vaadeldud on vaesushinnanguid Euroopa Liidu riikide taustal. Ülevaate saab ka leibkondade sissetulekust ja kulutustest, elamistingimustest, majanduslikust seisundist, püsikaupade ning vallas- ja kinnisvara omamisest.
  Esitatud hinnangud on riigi kohta keskmiselt, linna ja maa, piirkondade ja eri leibkonnatüüpide kaupa. Samuti käsitleb kogumik leibkonna elujärje, erinevate demograafiliste, sotsiaalsete ja majanduslike näitajate sidusust.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eurovalimistel soovib osaleda üheksa erakonda ja kuus üksikkandidaati
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Riigi valimisteenistusele laekusid tähtajaks üheksa erakonna ja kuue üksikkandidaadi avaldused Euroopa Parlamendi valimistel kandideerimiseks.
Müüki pandud Narva värvitehas koondab töötajaid
Narva tööstusparki rajatud Primatek Coatings OÜ teatas töötukassat kaheksa inimese koondamise kavatsusest.
Narva tööstusparki rajatud Primatek Coatings OÜ teatas töötukassat kaheksa inimese koondamise kavatsusest.