Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Müügis rekordkogus kontoriruume

  Ober-Haus kinnisvara tegevdirektor Hindrek Leppsalu ütles, et E.L.L Kinnisvara ja Merko ühist nn Admirali maja büroopindade müüki võib nimetada epohhiloovaks, sest varem ei ole nii palju büroopinda, üle 8000 ruutmeetri, veel kordagi korraga müüki tulnud. Küll on müüdud 2000 ruutmeetrit ja üksikuid pindu.
  Tallinnas Ahtri tänaval asuva Admirali maja büroopindade müük erineb varasemast ka seetõttu, et praeguseni pole veel otsustatud, kas maja ikka kerkima hakkab. Kahekuulise eelmüügikampaania käigus püüab maja arendaja broneerimislepingutega katta üle 50 protsendi müüdavast pinnast. Müügikampaania algas septembris ja lõpeb oktoobri viimase päevaga. Novembri esimesel nädalal otsustab E.L.L. Kinnisvara, kas projekt läheb töösse või ei.
  ?Tänase seisuga on reaalsete ja töös olevate lepingutega nõutav 50 protsenti saavutatud,? ütles E.L.L. Kinnisvara müügiesindaja Almar Otter, kuid lisas, et ehituse algamise kohta on veel vara järeldusi teha.
  Arendajad ning kinnisvaravahendajad näevad büroopinna ostjatena stabiilseid ja oma struktuurilt välja kujunenud firmasid. Hindrek Leppsalu nimetas potentsiaalsete ostjatena advokaadibüroosid, sisekujundusbüroosid, reklaamiagentuure, notareid, kohtutäitureid ja konsultatsioonifirmasid. Need ettevõtted ei laiene ja seisavad valiku ees, kas kasum välja võtta või investeerida püsikulude vähendamiseks.
  Pool aastat tagasi suuremas mahus büroopinda müüma asunud Narva mnt 7d ärihoone arendaja Redio Kinnisvaraarenduse OÜ haldusjuht Ivo Aadusaar ütles, et iga nädal tuleb keskeltläbi kaks ostuhuvilist. ?Iseasi, kas hinnas ja tingimustes kokkuleppele jõuame,? rääkis Aadusaar.
  Umbes 2000 ruutmeetrist büroopinnast on 1500 ruutmeetrit broneeritud ja ostjad ajavad pangas liisingupabereid. Ühe büroopinna hind küündib 5?10 miljoni krooni kanti.
  Kinnisvaraeksperdi asedirektor Aivar Roosik tõdes, et vähemalt kolm-neli aastat ühes paigas püsivate ettevõtete huvi büroopindade ostu vastu on viimasel ajal järsult kasvanud. ?Kesklinna rendihinnad on sellisel tasemel, et tõesti tasub ostu kaaluda,? rääkis Roosik. ?Meil on mitmed pinnad, mille kohta küsitakse, kas me ei müüks ära.? Kinnisvaraekspert neid pindu käibemaksuseaduse muudatusi oodates praegu aga ei müü.
  Arco Vara hindamisgrupi juhi Tõnu Lutsu hinnangul süvenes büroo- ja äripindade tühjaksjäämise oht. ?Juhul kui valmib hetkel plaanitud maht uusi kontoripindasid, prognoosin turu keskmise vakantsuse suurenemist,? kommenteeris Luts. Äripindade hindade ja nõudluse osas kolmandas kvartalis olulist muutust ei toimunud.
 • Hetkel kuum
Tarmo Virki: õpetajad, palun streikige varsti jälle
Kui talvel õpetajad streikima asusid, siis loodi hetkeks suurepärane võimalus praegust haridussüsteemi lammutama asuda. Sest olgem ausad, selleks on viimane aeg, kirjutab ettevõtja ja Äripäeva iduettevõtete teemaveebi FoundME.io juht Tarmo Virki.
Kui talvel õpetajad streikima asusid, siis loodi hetkeks suurepärane võimalus praegust haridussüsteemi lammutama asuda. Sest olgem ausad, selleks on viimane aeg, kirjutab ettevõtja ja Äripäeva iduettevõtete teemaveebi FoundME.io juht Tarmo Virki.
Pessimism USA intressimäärade langetamise osas mõjus turgudele pärssivalt
Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles teisipäeval, et inflatsiooni surumine keskpanga poolt seatud 2% tasemeni võtab oodatust kauem aega, mistõttu pole selge, millal intressimäärasid ikkagi langetatakse. Wall Street võttis uudise tõrksalt vastu: ehkki Dow 30 lõpetas napilt rohelises +0,17%, siis Nasdaq taandus -0,12% ning S&P 500 kukkus -0,21%.
Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles teisipäeval, et inflatsiooni surumine keskpanga poolt seatud 2% tasemeni võtab oodatust kauem aega, mistõttu pole selge, millal intressimäärasid ikkagi langetatakse. Wall Street võttis uudise tõrksalt vastu: ehkki Dow 30 lõpetas napilt rohelises +0,17%, siis Nasdaq taandus -0,12% ning S&P 500 kukkus -0,21%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Finora Pank värbas Tallinna Sadama tippjuhi
Eesti ettevõtjatele kuuluv Finora Pank värbas panga operatiivjuhiks ja juhatuse liikmeks Hanno Hussari.
Eesti ettevõtjatele kuuluv Finora Pank värbas panga operatiivjuhiks ja juhatuse liikmeks Hanno Hussari.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
FT: Venemaal miljardeid teeniv Austria pank reklaamis laienemisplaane
Raiffeisen Bank International, mis teenib poole grupi kasumist Venemaal ja Valgevenes, reklaamis end Venemaal suurte kasvuplaanidega.
Raiffeisen Bank International, mis teenib poole grupi kasumist Venemaal ja Valgevenes, reklaamis end Venemaal suurte kasvuplaanidega.
Raadiohommikus: 5MIINUSE börsirämmarist ja kinnisvarast nii meil kui Hispaanias Uus võimalus: jäta küsimusi hommikuprogrammi külalistele
Teisipäevane hommikuprogramm võtab fookusesse Äripäeva lugejate ja kuulajate kaks meelisteemat – investeerimise ja kinnisvara.
Teisipäevane hommikuprogramm võtab fookusesse Äripäeva lugejate ja kuulajate kaks meelisteemat – investeerimise ja kinnisvara.