Madli-Liis Parts • 23. oktoober 2003 kell 22:00

Nädalavahetus Nõmme kireval džässisaarel

Tänavuse Nõmme Jazzi kavas on ruumi nii bigbändile kui ka vokaaldžässile, Eesti noortele muusikutele ja külalistele Soomest Ameerikani.

Festival hingab samas rütmis Nõmmega ? koduselt hubaselt ja rahulikult, väärtustades just mõnusat äraolemist suurepärase muusika ja sõbraliku seltskonnaga. Kokkusaamiste pärliks on kell 23 Hiiu pubis algavad palju kiidetud jamsession?id, kus festivalil esinevad muusikud lasevad fantaasial lennata varaste hommikutundideni. Laval sündiv haarab omakorda publiku sedavõrd, et ei pane tähelegi, kuidas aeg lendab. Väärt elamus!

Nõmme Jazzi seekordseteks kaugeimateks külalisteks on tenorsaksofonist Ray Blue ja flöödimängija Chip Shelton USAst. Blue, Shelton ja jaapani päritolu kitarrist Ryo Kawasaki annavad ühise kontserdi laupäeval kell 21.30. Ray Blue on ka reedeõhtuse jämmi täht. Laupäevast ühisjämmi alustab Eesti Piirivalve bigbänd.

Kõrgel tasemel džässi toovad ka põhjanaabrid. Lauljatar Mari Suominenil on ette näidata lauluvõistluse ?Lady Summertime 2003? võit. Rahvusvaheliselt tunnustatud svingimeister klarnetist Antti Sarpila esineb koos Poriginal-kvartetiga, kus teeb teiste seas kaasa ka Pori Jazzi kunstiline juht Jyrki Kangas.

Lisaks Otsa kooli džäss-popi eriala noortele ning Raivo Tafenau ? Sergio Bastose bossatandemile reedel tõotab põnevat õhtupoolikut Nõmme muuseumis laupäeval toimuv kontsert ?Jazzpolüglotid?, kus kitarriduo Tiit Paulus ja Andre Maaker lubavad humoorikat džässietendust.

Väga tervitatav on festivali publikusõbralik toimumisaeg ? laupäevaöisest jämmist jääb hingetõmbeaega kogu pühapäev, et algavaks töönädalaks korralikult välja puhata.

Hetkel kuum