Peeter Stamberg • 27. oktoober 2003 kell 22:00

Hansa nädalaga 25 krooni odavam

Reedel majandustulemused avaldanud Hansapanga aktsia langus Tallinna börsil eile jätkus. Võrreldes möödunud esmaspäevaga on aktsia langenud veidi enam kui 25 krooni ehk üle 7,3%.

Analüütikute ootustest veidi kehvemad majandustulemused avaldanud Hansapanga aktsia langes eile 3,43%, 317,63 kroonile (20,30 eurole). Tehinguid tehti aktsiaga 20 ja käivet kogunes 5 miljonit krooni. Reedel kogunes 15 tehinguga käivet alla 2 miljoni krooni eest. Kauplemine aktsiaga on olnud tunduvalt vaiksem kui enne tulemusi. Viiel kauplemispäeval enne majandustulemusi oli Hansapanga aktsia keskmine päevakäive üle 34 miljoni krooni. Nädalapäevad enne tulemusi olnud ostuhuvi on nüüd asendunud müügihuviga.

Eile ühegi väärtpaberi hind Tallinna börsil ei tõusnud. Aktsiaid müüma võis panna Venemaa börsi tugev kukkumine, mis tegi ka siinsele börsile investeerijaid ettevaatlikumaks. Samas Lääne-Euroopa börsid end Venemaa börsi kukkumisest segada ei lasknud ning peamised indeksid olid pärastlõunal plussis.

Eesti Telekomi aktsia langes eile 1,42%, 108,74 kroonile (6,95 eurole). Käivet kogunes aktsiast 3,72 miljonit krooni. Ülejäänud aktsiate käive oli alla miljoni krooni.

Norma aktsia langes 0,16%. Merko Ehituse aktsia lõpetas 1,36% miinuses. Harju Elektri aktsia langes 2,73%. Reedesel tasemel lõpetasid põhinimekirjas Baltika ja Kaubamaja.

Hetkel kuum