• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Hansa langus jätkus juba suurema käibega

  Hansapanga aktsia langes kolmandat kauplemispäeva järjest. Miinus oli täna eelmistest päevadest väiksem, käive suurem.

  Hansapanga aktsia langes 1,48%, 312,93 kroonile. Käivet kogunes aktsiast 28,4 miljonit krooni. Reedel, mil Hansapank kolmanda kvartali tulemused avaldas oli käive veidi alla 2 miljoni krooni ja hinnalangus 2,69%, eile oli käive 5 miljonit krooni ja aktsia kukkus 3,43%.
  Üldiselt oli tänane börsipäev optimistlikum kui eilne, mil ühegi aktsia hinnad ei tõusnud. Täna lõpetas plussis kolme aktsia hind, langejaid oli kaks korda rohkem ? kuus.
  Eesti Telekomi aktsia kerkis 2,2 miljoni krooni suuruse käibe juures 0,72%, 109,53 kroonile.
  Norma aktsia langes 0,49%, 94,82 kroonile. Merko Ehituse aktsia kerkis 1,28%, 161,00 kroonile. Harju Elektri aktsia langes 0,31%, 100,14 kroonile. Baltika aktsia tõusis 0,47%, 33,80 kroonile. Põhinimekirjas ei tehtud tehinguid vaid Tallinna Kaubamaja aktsiaga.
  I-nimekirjas tegid suure languse läbi Estiko ja homme erakorralist aktsionäride koosolekut pidava Tallinna Farmaatsiatehase aktsiad. Estiko aktsia kukkus 14,29%, 13,14 kroonile. Farmaatsiatehase aktsia kukkus 13,33%, 20,34 kroonile. Suure languse peamine põhjus on aktsiate suur ostu- ja müüginoteeringute vahe.
  Täna kolmanda kvartali majandustulemused avaldanud Rakvere Lihakombinaadi aktsiaga ühtegi tehingut ei tehtud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.