31. oktoober 2003 kell 14:09

Fiati kahjum kahanes veidi

Itaalia autogigandi Fiat tegevuskahjum kahanes kolmandas kvartalis, kuid autotööstuse kahjum oli oodatust suurem, teatab uudisteagentuur Reuters.

Fiat teatas, et kolmanda kvartali kahjum kahanes 285 miljoni euroni (4,5 miljardi kroonini) võrrelduna 339 miljoni euroga möödunud aasta samal ajal. Konglomeraadi kõige olulisema haru, Fiat Auto, kahjum oli veidi väiksem, kui möödunud aasta kolmandas kvartalis, ehk 314 miljonit eurot võrrelduna 340 miljoni euroga möödunud aastal, mis aga oli tunduvalt väiksemad, mida ootasid analüütikud. Analüütikud ootasid 272 miljoni euro suurust tegevuskasumit.

Fiati käive kahanes kolmandas kvartalis 9,8 miljardi euroni (153 miljardi kroonini) võrrelduna 11,99 miljardi euroga (188 miljardit krooniga) möödunud aastal. Käibe langus oli kindlustusfirma Toro ja lennundusüksuse Fiat Avio müügi tagajärg.

Kontserni võlakoormus langes septembri lõpus allapoole 3 miljardi euro taseme, täpsemalt 2,952 miljardi euroni (46 miljardi kroonini). Fiati aktsia hind langes Milaano börsil 1,13 protsenti 6,73 euroni.

Hetkel kuum