Inno Tähismaa • 4. november 2003 kell 6:24

Silberauto jahipeol tegi Hummeriga proovisõitu ka siseminister Leivo

Saaremaal tegi lisaks politsei peadirektorile Robert Antropovile lõbusõitu ka siseminister Margus Leivo.

Mercedeste müügiga tegelev AS Silberauto korraldas Saaremaal Mändjalas jahi valitud külalistele, kirjutab SLÕhtuleht. Ligi 80 inimest kokku meelitanud üritus köitis teiste seas nii siseminister Margus Leivo, põllumajandusminister Tiit Tammsaare, politseijuht Robert Antropovi, parlamendi aseesimehe Toomas Savi, ?Miljonimängu? juhi Hannes Võrno kui ka näiteks kinnisvarafirmade liidu tegevjuhi Tõnis Rüütli tähelepanu. Kutsutud oli ka keskkonnaminister Villu Reiljan, kuid tema jahile ei jõudnud.

Leivo ütles, et kohtus Robert Antropoviga jahil ning tegi eksklusiivse maasturiga proovisõitu. ?Proovisin Hummeriga sõitu koos Antropovi autojuhiga, uurisin autot seest ja väljast. Arvan siiamaani, et selle kasutamine Eesti tingimustes ei õigusta ennast,? ütleb Leivo.

Leivo sõnul kohtus ta Antropoviga ka enne jahti. ?17. oktoobril olin koos siseministeeriumi haldusala ametite peadirektoritega töövisiidil Saaremaal. Nägin, et Antropov tuli visiidile Hummeriga ning tegin talle kohe teatavaks oma seisukoha: sellise auto kasutamine pole otstarbekas. Kui sain hiljem teada, et Antropov kasutas seda autot ka alarmsõidukina, nõudsin temalt seletusi ja tegin talle märkuse, kuna auto alarmsõidukina kasutamine ei olnud nõuetekohaselt vormistatud,? lausus Leivo. Ta lisas, et tasus Saaremaal viibimise ja jahipidamise kulud ise, vaid jahikorraldaja pakutud lõunasöök oli Silberauto kulul.

Politseiameti pressibüroo juhataja Anu Adra kinnitab, et Antropov osales jahi avamisel. ?Jahist osa ta ei võtnud ja polnud jahipidamisele ka kutsutud,? sõnas Adra. Jahi avamisele Kuressaarest Mändjalga sõidutas Antropovi autojuht tol nädalavahetusel politsei käsutuses olnud Hummeriga, viimane jäi sohvri käsutusse. ?Tagasi linna (Kuressaarde-toim.) sõitis politsei peadirektor tuttavate autoga.?

?Kas ta (Antropov - toim.) jahil ka Hummeriga oli, ma ausalt öeldes tähele ei pannud. Võib-olla hommikul sõitis ta sellega ringi, aga... Metsa vahel igatahes Hummerit näha polnud,? ütles põllumajandusminister Tammsaar, kes oli sõitnud ametiautoga Saaremaale autospordiliidu esindajana Saaremaa rallit avama. Ametiautoga sõitis ta ka jahipaika. ?Kuidas ma muudmoodi ikka kui ametiautoga. Ma tegin ju ka poliitikutööd. Kohtusin valijatega nii Orissaares kui ka ralli avamisel. Kus ma autospordiliidu inimestega veel siis kohtun kui mitte võistlustel??

Hetkel kuum