Christel Karits • 6. november 2003 kell 22:00

Isadepäev ja sünnipäev korraga

Oma naiskolleegidelt superisa tiitli pälvinud kolme poisi isa Indrek Holst tunnistab, et see isadepäev on talle keerulisem kui tavaliselt, sest ta on rohkem firmaüritustega hõivatud. ?Ühispanga Elukindlustusel on saabunud esimene juubel, saime viieseks, ja mõtlesime, kuidas sellist rõõmsat sündmust kõige vahvam tähistada oleks. Otsustasime, et oleks hiigla tore kõik meie toredad kliendid ja sõbrad kokku kutsuda, jagada kõigile kingitusi ja pidada maha üks vägev isadepäevakontsert,? selgitab ta.

Mõte siduda isadepäev ja Ühispanga Elukindlustuse esimene juubel ei ole juhuslik. ?Isa roll perekonnas on oluline. Ta on materiaalses mõttes suurem vastutaja kui ema. Kuid vastutus pole ainult palga koju toomine. Tahame, et inimesed hakkaksid laiemalt mõtlema, kuidas jätkata, kui sissetulek kukub ära endast mitteolenevatel põhjustel,? avab Holst isadepäevakontserdi sõnumi, mis koos nooruslike esinejatega peaks kõigile kohaletulnutele positiivse laengu andma.

Möllu teevad Ruffus, Tuberkuloited, Blind ja Genialistid. Peojuhtidena on platsis Tarvo Krall ja Aleksandr Zukerman. Peaaegu kõik esinejad on ka ise noored isad ja nad on valmis oma lapsevanemaks olemise kogemustest rääkima.

Indrek Holst ütleb, et tema jaoks on kõige toredam isadepäeva hommik, kui poisid tulevad oma suure saladuskatte all valmistatud kingitusi üle andma. Need on tehtud kas plastiliinist või paberist ja kindlasti on neile midagi kirjutatud. ?Hommik on kõige vahvam,? naerab ta. Samas ütleb perekonnapea, et mingil juhul ei lase ta end pidupäeva puhul kui kuningat teenindada. ?Isadepäeval tunnevad isad isana suuremat vastutust. Sel päeval ei tohiks seda rolli kindlasti ära unustada, nii nagu mõnikord töömõtetes peaga juhtub.?

Superisaks olemise peale ütleb Holst tagasihoidlikult, et see on pigem müüt. ?Naiskolleegid ei näe, milline ma kodus olen. Võib-olla on eriline see, et on vähe isasid, kellel on kolm poega,? arvab ta.

Holstide pere isa ja poegi seob eelkõige sportlik ellusuhtumine, mis on kõigil veres. Koos käivad nad palliplatsil ja jooksmas. Vanem poeg Markus võtab jalgpallimängu hingega ja noorem poeg Andreaski läheb ilmselt sama teed. Keskmine poeg Mattias aga mõtleb veel oma valikute üle.

Kas tippjuhi ja hea isa rolli on võimalik ühendada? ?Arvan, et on,? ütleb Ühispanga Elukindlustuse juhatuse esimees pärast pisikest mõttepausi. ?Eks ta ole muidugi nii, et peab rääkima perekonnast tervikuna, ka emast. On ikka. See on tahtmises ja suhtumises kinni. Raske arvata, et mõni isa ei taha hea isa olla. Mõnikord kukub see paremini, mõnikord halvemini välja.?

Hetkel kuum