• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Pirita kloostri ümbrus pääseb peagi liigsest ehitussurvest

  Pirita kloostri lähiümbruses ja jõe ürgoru maastikukaitsealal tugevdavad kaitset nii muinsuskaitseamet kui ka keskkonnaministeerium.

  Seetõttu jäävad ehitamata kloostri kõrvale saarele planeeritud eramurajoonid ning teisedki tulevased ehitusprojektid tuleb koomale tõmmata, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Möödunud nädalal otsustas muinsuskaitsenõukogu arheoloogia ekspertgrupp kehtestada Pirita kloostri ümber arheoloogia kaitsevööndi, kus igasugune ehitamine on lubatud ainult arheoloogide valvsa silma all.
  Muinsuskaitseameti peainspektori Ants Kraudi sõnul tingis kaitsevööndi kehtestamise mullu jõe äärest kopaga vundamendi kaevamisel välja tulnud keskaegse maja varemed, mida dateeritakse 15. sajandisse. Arheoloogid pääsesid varemeid uurima pooleldi juhuse tõttu.
  ?Kaitsevööndiga on võimalik ennetada selliseid probleeme, et kloostrist pisut kaugemal kui 50 meetrit kaevatakse ja ootamatult leitakse terve maja,? seletas Kraut.
  Samal ajal valmib keskkonnaministeeriumis Pirita jõe ürgoru maastikukaitseala senisest tunduvalt karmim kaitse-eeskiri, ürgorg kattub väikses osas ka arheoloogia-alaga. ?Eeskirjaga jagatakse kaitseala vöönditeks, neist mõnes ei saa üldse ehitada, mõnes aga saab ehitada kaitseala valitseja nõusolekul,? ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Marit Pukk.
  Tallinna linnavalitsus lõpetas looduskaitsjate tugevat vastuseseisu leidnud elurajooni detailplaneeringu menetlemise. Seetõttu jääb ehitamata 24 villast koosnev asum Pirita jõe Kõrkjasaarele.
  Ürgoru kaitse-eeskiri peaks valmima veel tänavu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.