Inno Tähismaa • 11. november 2003 kell 16:09

Leedu elektrivõrgu erastamise konkursi osas täna uudist ei tule

Leedu elektrivõrgu erastamise konkursilt, kus osales ka Eesti Energia, täna uudist ei tule.

?Täna ei pruugi ametlikku otsust tulla,? ütles Eesti Energia pressiesindaja Riina Vändre, ?mis tähendab, et mitteametlikult me Leedust kõnelda ei saa - tulenevalt Leedu valitsuse poolt kehtestatud erastamistingimustele.?

Tänane Postimees kirjutas, et Eesti Energial on lootust lüüa Saksa energiagiganti E.ON Energie AG Leedu elektrivõrkude erastamistehingus, kus parim pakkuja selgub tõenäoliselt täna.

Kuigi Leedu elektrijaotusvõrgu ettevõtte Rytu Skirstomieji Tinklai (RST) 71,36 protsendi aktsiate erastamisele kvalifitseerus kokku viis firmat, kellest neli ostsid ka pakkumisdokumendid välja, esitasid lõpliku ostupakkumise mitteametlikel andmetel vaid Eesti Energia ja E.ON.

Hetkel kuum