• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA makronäitajad peletasid investoreid

  USA aktsiaturud alustasid eile päeva miinuses kuna andmed USA majanduse üldise olukorra kohta valmistasid investoritele pettumuse ning ettevõtetest teatas oodatust nõrgematest tulemustest jaekaubandushiid Wal-Mart Stores.
  Kolmapäeval tegid indeksid läbi tugeva tõusu kerkides 1,1-2,2. Suurima hüppe tegi tehnoloogiaettevõtteid sisaldav Nasdaq, mille väärtus kerkis 2,19, 1973,11 punktile. Tehnoloogiasektorit vedas tõusule eelkõige uuringute firma Gartneri poolt avaldatud uurimus, mille kohaselt prognoositakse järgmisel aastal pooljuhtide müügikäibeks 210 mld dollarit ehk võrreldes käesoleva aastaga peaks müük kasvama viiendiku võrra. Philadelphia pooljuhtide indeks hüppas teate peale üle 3. Maailma suurima pooljuhtide tootja Inteli aktsia kerkis 2 ja konkurent AMD aktsia tegi ligi 9se hüppe.
  Oodatust suuremad väliskaubanduspuudujäägi ja töötuabiraha taotlejate näitajad eile ostuhuvi aktsiate vastu ei tekitanud. Peamised indeksid olid kella 18ks langenud 0,5-0,7.
  Tugeva languse tegi läbi Wal-Marti aktsia, mille hind oli langenud 3,66, 55,84 dollarile. Firma kasum ja käive kasvas võrreldes aasta varasemaga, kuid kasum oli analüütikute ootustest veidi väiksem. Firma teatas, et ka selle kvartali kasum võib tulla oodatust kehvem.
  Euroopas algas kauplemine positiivsetes meeleoludes ja peamiste turgude indeksid olid enne keskpäeva 0,6-1,7 plussis. Õhtuks anti suurem osa tõusust tagasi ning indeksid liikusid vahemikus ?0,1-0,3. Oodatust parematest tulemustest teatasid Siemens ja Deutsche Telekom. Siemensi aktsia tõusis 2,7. DT aktsia oli tulemuste järel ligi 1,5 plussis, õhtul oli aktsia hind 0,4 miinuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
USAst oodatakse signaali intressimäära tõusuks
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.