Inno Tähismaa • 24. november 2003 kell 15:34

AS Kalev paiskas omakapitali segi

AS Kalev paiskas omakapitali äriseisus segi, selgub avaldatud äriseisu ja aktsionäride koosoleku teadet võrreldes.

Aktsionäride koosoleku teates märgib AS Kalev, et ettevõte laiendab aktsiakapitali peamiselt eelnevate aastate kasumi arvelt. Jaotamata kasum on koosolekuteate järgi 138,5 miljonit krooni.

Samas selgub suvel lõppenud majandusaasta aruandest, et ettevõtte jaotamata kasum on vaid 42,8 miljonit krooni.

AS Kalev avalike suhete juht Ruth Roht ütles, et erinevuse tuleneb asjaolust, et auditeerimise käigus jaotati ringi Kalevi omakapitali struktuur. ?Auditeeritud aruanne avalikustatakse börsisüsteemis käesoleval nädalal. Sealt saab kindlasti täpsemat informatsiooni,? lisas Roht.

AS Kalev teatas reede õhtul börsile ning avaldas nädalavahetuse ajalehtedes kuulutuse, mille kohaselt toimub 14. detsembril aktsionäride koosolek. Üks päevakorrapunkt näeb ette aktsiakapitali laiendamist fondiemissiooni teel 156 miljoni krooni võrra.234,5 miljoni kroonini.

Hetkel kuum