Peeter Stamberg • 25. november 2003 kell 22:00

Kiire majanduskasv dollarit ei toetanud

USA dollari kurss euro suhtes langes vaatamata sellele, et maailma suurima majandusega riigi kolmanda kvartali majanduskasvu näitajat korrigeeriti üles ja ka tarbijausaldusindeks oli analüütikute oodatust parem.

USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 8,2% ehk ligi kahekümne aasta kiiremais tempos. Dollari kurss langes aga pärast majanduskasvu näitaja avaldamist 1,1770 dollarilt euro kohta tasemeni 1,1800 ehk dollar maksis ligi 13,26 krooni. Analüütikud olid The Wall Street Journali andmetel oodanud kasvu korrigeerimist esialgselt 7,2%lt 8,0%le.

?Iga kord kui USA majanduskasvu kohta avaldatakse tõeliselt head numbrid, asutakse dollarit müüma,? ütles dollari langust kommenteerides Mellon panga vanemkaupleja Grant Wilson WSJ-le.

Kardetakse, et USA tugev kasv suurendab importi ning kasvatab niigi suureks paisunud jooksevkonto puudujääki.

Hetkel kuum