Peeter Raidla • 2. detsember 2003 kell 8:54

Cleanaway grupi Baltikumi ettevõtteid asub juhtima Ciprian Lopata

Alates novembrist töötab Cleanaway Baltikumi peadirektorina Ciprian Lopata, kes on ühtlasi Cleanaway Eesti juhatuse esimees.

Rahvusvahelise jäätmekäitluskontserni Cleanaway Balti riikide peadirektori eesmärgiks on grupi ettevõtete positsioonide tugevdamine Baltikumis ning valmistumine Euroopa Liiduga liitumisel tekkivateks uuteks võimalusteks.

?Cleanaway grupp ei piirdu ainult Eestiga, kus meil on pea pool turust. Suured ambitsioonid on meil Lätis ja Leedus, kus töötame välja Cleanaway strateegia sealsel jäätmekäitlusturul, et pakkuda oma teenuseid terviklahendusena,? sõnas Lopata.

Eestis näeb Ciprian Lopata enda põhiülesandena Cleanaway Eesti turuliidri positsiooni tugevdamist. ?Kuna Cleanaway koondab Eestis 12 ettevõtet, on grupisisese sünergia loomine väga oluline nii majanduslikus kui turunduslikus mõttes. Meie soov on olla efektiivne ja parima kvaliteediga jäätmekäitlusettevõte grupp Eestis,? sõnas Lopata.

Ciprian Lopata on viimased seitse aastat töötanud rahvusvahelise kontserni Colgate-Palmolive müügidirektorina Balti riikides ja Kaliningradis; samuti on ta töötanud neli aastat Procter Gamble kontserni müügimeeskonnas. C. Lopata on lõpetanud Rumeenia Elektroonika ja Telekommunikatsiooniülikooli (University of Electornics and Telecommunications) ning omab magistrikraadi insenerina. Hetkel omandab C. Lopata MBA kraadi rahvusvahelises ülikoolis Concordia Audentes.

Cleanaway Eesti eelmise majandusaasta käive oli 163 mil EEK, ettevõtte turuosa Eestis on ca 40%. Cleanaway grupi suurim ettevõte on käesoleval suvel avatud Tallinna Prügila, mille investeeringute kogumaht on 900 miljonit krooni ning planeeritud aastakäive 60-70 milj krooni.

Cleanaway Eesti kuulub rahvusvahelisse Cleanaway gruppi peakorteriga Londonis. Cleanaway Eestit omab Cleanaway Deutschland AG. BRAMBLES grupi ettevõttena on Cleanaway noteeritud nii Londoni kui ka Sydney börsil.

Hetkel kuum