ÄP fototoimetus • 2. detsember 2003 kell 22:00

Raudtee tulevik selgub enne jõule

Eelmisel nädalal rahvusliku telekommunikatsioonifirma Eesti Telekomi erastamiskavaga kriitikatule alla sattunud teede- ja sideminister Raivo Vare jõulurahu veel nautida ei saa. Järge ootab Eesti Raudtee, mille erastamisest on tõsisemalt huvitatud kaks huvigruppi. Vare surub valitsusele peale kiiret otsustamist, et raudtee tulevik selguks enne jõule ja märtsivalimised erastamisprotsessi ei seiskaks.

Varel on aega vähe, sest erastamine on graafikust vähemalt pool aastat maas ja siin peab minister tunnistama enda viga. Nüüd läheb kiireks kaotatud aja tagasivõitmisega. Venitamine ja raudtee ebamäärane tulevik on seadnud pingesse raudteega tihedalt seotud transiidifirmade juhid.

Hetkeseis: Eesti Raudtee erastamise juurde pääsesid küll aferistid ja Eesti riik maksis enda nõustamise eest kallist hinda, ent lõppkokkuvõttes sai raudtee üsna normaalselt erastatud ja toodab kena kasumit, sh riigile endale.

Autor: ÄP

Hetkel kuum