4. detsember 2003 kell 13:45

Rongitootja tõmbub Euroopas tagasi

Kanada rongitootja Bombardier sulgeb mõned Euroopas asuvad rongitehased ning kärbib allesjäävates töökohti parandamaks oma transpordidivisjoni tulemust.

Järsk samm võeti ette pärast divisjoni juhi Pierre Lortie lahkumist, kirjutab FT.com. Firma juhatuse esimees Paul Tellier, kes võttis divisjoni oma otsese kontrolli alla, ütles, et pole kindlasti rahul divisjoni tulemustega. ?Me võtame ette otsustavaid samme ja kasutame iga võimalust vähendada kulusid,? ütles Tellier.

Bombardieril tekkis pärast 2001. aastal DaimlerChryslerilt ostetud Saksa Adtranzi ülevõtmist liiga palju rongitehaseid.

Lisaks tehasetöölistele kärbitakse ka divisjoni peakorterite töötajate arvu Kanadas ja Euroopas.

Bombardieri kvartalikasum kasvas vaevumärgatavalt 2,1 protsenti, 184,8 mln Kanada dollarile (1,84 mld kroonile), veetuna lennukitööstusdivisjonist ja erakorralisest tulust. Jättes ühekordse iseloomuga kirjed kõrvale, teenis firma 165,2 mln Kanada dollarit kasumit ehk 0,06 dollarit aktsia kohta, mis vastas analüütikute ootustele. Firma käive langes 3,7 protsenti, 4,74 mld Kanada dollarile.

Hetkel kuum