11. detsember 2003 kell 11:44

Mait Metsamaa kohtuprotsess lükkus taas edasi

Täna toimuma pidanud endise Tallinna abilinnapea Mait Metsamaa mõrvaprotsess linnakohtus lükkus taas edasi.

Kohtuprotsess, milles Vadim Poli?t?ukki süüdistatakse Metsamaa palgamõrva tellimises, on Tallinna linnakohtus kestnud alates eelmise aasta veebruarist.

Kohus määras nüüd uueks istungi ajaks esmaspäeva, kuna ühe süüdistava, Sergei Normanovi kaitsja Aivar Ennok on haigeks jäänud, kirjutas Postimees.

Lisaks Poli?t?ukile süüdistab politsei Metsamaa mõrva organiseerimises Keskturu turvajuhti Valeri Kuznetsovi ja turu turvameest Sergei Normanovi. Mõrva täideviimise eest on aga kohtu all Andrei Dudot?kin, kes teenis Metsamaa mahalaskmise eest tuhat dollarit.

Süüdistuse kohaselt helistas Poli?t?uk 1999. aasta 12. oktoobri hommikul Metsamaale ja kutsus ta kiiresti Keskturule. Turujuht lubas talle ära maksta neli miljonit krooni selle eest, et Metsamaa vahendas tehingut, millega Poli?t?ukiga turu erastamisel konkureerinud firma pakkumise tagasi võttis. Kui Metsamaa turule jõudis, öeldi, et turujuht on lahkunud. Seepeale jalutas Metsamaa Lastekodu 26 majas elava sõbranna juurde, kuid trepikojas tulistas mõrvar ärimeest viis korda.

Hetkel kuum