Romet Kreek • 16. detsember 2003 kell 22:00

Gap Gemini hoiatus rõhus aktsiaturge

Eile rõhus Euroopa aktsiaturge Prantsuse IT-teenuste firma Gap Gemini kasumihoiatus. Firma aktsia kukkus Pariisi börsil 12 protsenti, 36,47 eurole.

Oma osa Euroopa börside langusesse andis ka USA aktsiaturu esmaspäevane miinuses sulgumine. Peamiste Euroopa indeksite muutused olid kell 17 miinus 1,2 ja pluss 0,2 protsendi vahemikus.

Gap Geminil oli see septembri algusest alates juba teine kasumihoiatus. Septembris alandas firma kasumimarginaali ootuse viielt protsendilt neljale. Nüüd teatas firma, et teise poolaasta kasumimarginaal jääb tõenäoliselt kahe ja kolme protsendi vahele. Firma teatas, et neljandas kvartalis jääb seoses suurte USA tellimuste venimisega müük alla ootuste.

Esmaspäeval sulgusid peamised USA aktsiaindeksid tõusuga alustamise järel miinuses.

?Börsipäeva alguse tõus oli tingitud lühikeste positsioonide katmisest ja muust sarnasest,? kommenteeris Wachovia Securitiesi turuanalüütik Brian Piskorowski esmaspäevaseid arenguid USA aktsiaturul CBS MarketWatchile. ?Saddami kinnipüüdmine oli kahtlemata hea uudis, kuid turul oleks läinud hästi ka siis, kui Saddam oleks jätkanud enda peitmist.?

Piskorowski ei usu, et investorid teevad suuri panuseid börsile aasta viimastel päevadel.

?Indeksid on päris kõrgetel tasemetel,? ütles Windham Financial Servicesi juhtiv investeerimisstrateeg Paul Mendelsohn CNNMoneyle. ?Lähimal paaril päeval avaldatakse palju makronäitajaid. Reede on derivatiivide lõpukuupäev, mis lisab turule volatiilsust.?

Eile alustas USA aktisaturg positiivsete makronäitajate toel väikese tõusuga. Kasumikasvust esmaspäeva hilisõhtul teada andnud Oracle?i aktsia tõusis eile kella 17ks 1,3 protsenti, 12,87 dollarile.

Hetkel kuum