• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olympus tõi välja aasta oodatuima kaamera

  Peegelkaamera tüüpi fotoaparaat E20 oli Olympusel tegelikult juba varemgi olemas. Ent sellel ei saanud objektiive vahetada ning aparaat oli aeglane, seda nii sisselülitamisel kui ka näiteks salvestades.
  E-1 aegluse käes ei vaevle, kaamera kolm protsessorit teevad oma töö ning kohati jäi ta aeglasemaks vaid pika säriajaga pildistades. Muidu suutis aparaat teravustada kärmelt ka teleobjektiiviga.
  Megapikseleid pakub uus kaamera 5,5 ja töörežiime on kolm: tämanuaalne, ava- ja säseadmise võlus ning täautomaatne. Muid režiime, nagu öte ja muu selline, E-1-l ei ole. Pildikvaliteet on kaameral esmaklassiline.
  Ainsa miinusena hakkas silma kaal ? kaamera pikemal hoidmisel kipub käsi ära väsima. Kaalukas on aga aparaat ilmastikuolusid ja kergemaid põrutusi taluva magneesiumist korpuse tõttu. Disain on samas käepärane.
  E-1 erineb teistest digitaalsetest peegelkaameratest oma 4:3 pildiformaadi tõttu, tavaliselt kasutatakse digipeegelkaame-rates 2:3 küljesuhtega pildiformaati. 4:3 tähendab, et kaadri kattuvus pildiotsijas on 100% ja infot kaduma ei lähe. Eesti fotograafide seas tekitas uus formaat vastakaid arvamusi, kuid Saksa fotospetsialist Anders Uschold leidis, et spetsiaalselt digitaalkaamerale valmistatud objektiivid ning 4:3 sensor võimaldab 5,5 megapikseli juures saada paremat pilti kui filmikaamerale mõeldud objektiivi ning suurema pikselite arvuga kaameraga pildistades. Nn stardipaketi, mis koosneb kerest ja 14?54 mm (võrdub 28?108 mm tavalise 35 mm filmi puhul) objektiivist, saab kätte 39 900 krooniga. Välku sisse ehitatud ei ole, see tuleb eraldi osta.
  Varem Olympus E20ga pildistanud fotograafiahuviline Arnold Tokko ostis E-1, sest Olympus on talle tuntud eelkõige kui optikafirma. ?Heast aparaadist teeb parima just optika, mis on hästi vääristatud ja tugeva valgusjõuga,? selgitas ta. E-1 plussiks nimetas fotograaf väga heale optikale lisatud sobivat kere, mis võimaldab kiiresti pildistada. ?Puhver on hea, isegi suurem kui mõnedel Canonitel,? lisas Tokko. Parem võiks E-1-l olla ehk tagumine vaateaken, mis võiks uue Nikon D2H vaateaknaga samas suuruses olla. Olympuse tootearenduse läbimurret näitavad ka ajakirja What Digital Camera auhinnad, mille E-System sai kahes klassis: aasta digitaalne peegelkaamera ja tooteuuendus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Disney maksis F1 ülekannete eest 15 korda rohkem
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
Rootsis läheb kinnisvara odavamaks
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.