Siemensi mobiilsideüksus tahab kasvada kiiremini kui turg

Siemensi mobiilsideüksus tahab uuel aastal kasvada kiiremini kui turg, kirjutab Financial Times Deutschland.

?Uuel aastal tahame kiiremini kasvada, kui turg,? ütles ajalehele Siemensi mobiilsideüksuse ICM juht Rudi Lamprecht. Ta teatas, et tuleval aastal tuuakse turule 29 uut mudelit. Siiski kahtlevad mõned sektorieksperdid, kas Siemensi turuosa on piisavalt suur, et jätkusuutlikku kasumit toota.

Eksperdid heidavad Siemensile, ette liiga hilist turule sisenemist. Nende sõnul jäädi hiljaks nii tavaliste kui sisseehitatud kaameratega mobiiltelefonide turule toomise osas. ?Jäime sisseehitatud kaamerate turuletoomisega hiljaks,? tõdes ka Lamprecht. Juht lisas aga, et on seni saavutatuga siiski rahul. Tuleval aastal loodab Siemens Nokialt turuosa napsata uue mudeliga SX1.

Turuosa võitmise juures loodab Siemens leida partnereid Aasiast. Ikka ja jälle kostub spekulatsioone ühisettevõtte loomisest mõne Aasia firmaga. Kõne all on olnud ühistöö Lõuna-Korea mobiiltelefonidetootjaga LG Electronics, kes on ülemailmsel mobiiltelefonide turul Siemensi järel viiendal kohal. Koostöö LGga aitaks analüütikute sõnul suurendada Siemensi telefonide populaarsust Aasias.

Hetkel kuum