EMT Eurozone toob lihtsamad ja soodsamad roaminghinnad

05. jaanuar 2004, 09:33

Alates 1. jaanuarist 2004 on muutunud EMT roamingkõnede maksustamise põhimõte ning enamik hindu muutub kliendile soodsamaks, teatas EMT.

EMT uus teenus Eurozone pakub odavamaid hindu enamikes EMT klientidele olulistes riikides. Näiteks langesid kõikide TeliaSonera grupi operaatorite võrkudest Eestisse helistamise hinnad. Oluliselt langes hind Belgias ja Suurbritannias. Praktiliselt kõikides võrkudes on soodsamad vastuvõetud kõne hinnad.

Kui EMT klient viibib ükskõik millises Euroopa võrgus, maksab ta alates 1. jaanuarist 2004 kõne eest Eestisse 16.90 (kõik hinnad on esitatud käibemaksuga). Naaberriikides (Soome, Rootsi, Läti, Leedu, Taani) maksab TeliaSonera gruppi kuuluvatest võrkudest Eestisse helistades kõneminut 8.95. TeliaSonera grupi võrgud on Soomes ja Rootsis TeliaSonera, Norras Netcom, Taanis Telia, Lätis LMT ja Leedus Omnitel.

Vastuvõetud kõne hakkab TeliaSonera grupi operaatorite võrkudes maksma 3.50, kõikides teistes võrkudes 6.50.

Muutub ka Tagasihelistamisteenuse hind. TeliaSonera grupi võrkudes maksab tagasihelistamisteenuse minut 8.95 ning kõikides teistes võrkudes 13.50. Kõne maksustatakse sekundi kaupa.

Samuti ühtlustub EurozoneŽI puhul kohalikele telefoninumbritele ja mujale Euroopasse helistamise hind, samuti SMSi saatmine. TeliaSonera Grupi võrkudes maksab SMSi saatmine 3 krooni, teistes EurozoneŽI operaatorite võrkudes 3.90. Kohalikud kõned maksvad vastavalt 6.95 ja 8.95, Euroopasse helistamine 15.95 ja 17.95 krooni.

Eurozone"i kuulub ca 40 riiki: Albaania, Andorra, Austria, Belgia, Bosnia Herzegoviina, Bulgaaria, Gibraltar, Gröönimaa, Hispaania, Holland, Horvaatia, Iirimaa, Island, Itaalia, Kreeka, Küpros, Leedu, Luxembourg, Läti, Makedoonia, Malta, Moldova, Montenegro, Norra, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Serbia, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia, Shveits, Taani, Tshehhi, Türgi, Ungari.

EurozoneŽi teenust ei pea eraldi aktiveerima. Küll aga on sageli välismaal käivatel klientidel kasulik vana SIM kaart uue vastu vahetada: alates 2003. aasta lõpust väljastatavatel EMT SIM-kaartidel on eelistatud võrkudena kõik TeliaSonera grupi operaatorid ning klient satub välisriigis soodsaimasse võrku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing