EPL: saarte praamikonkursil lasub pettusekahtlus

06. jaanuar 2004, 08:02

Eesti Päevalehe andmetel võivad Hiiu- ja Saaremaa vahelise praamiliikluse konkursil lõppvooru pääsenud pakkumised olla seotud ühe ja sama isikuga.

Üks parvlaevade liinikonkursi komisjoniga seotud, anonüümsust palunud inimene rääkis, et komisjonil on andmeid, nagu oleksid Hiiu- ja Saaremaa vahelise parvlaevaliini lõppkonkursile pääsenud ettevõtted Tiandra Shipping Limited ja Väinaliinid OÜ seotud ühe ja sama ettevõtjaga.

Kui komisjonil õnnestub tõestada kahe ettevõtte vahelist seost, peab majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen kuulutama konkursi ebaõnnestunuks. Nimelt keelab riigihankeseadus ühel juriidilisel isikul teha ühe riigihanke raames kaks pakkumist.

Konkursi komisjoni kõhklusi, et lõppvooru pääsenud pakkumised võivad omavahel seotud olla, kinnitab ka asjaolu, et mõlema ettevõtte tausta on asunud uurima kaitsepolitsei.

Eesti Päevalehe andmetel hankisid kahe saare vahelise parvlaevakonkursi lõppvooru pääsenud Tiandra Shipping Limited ja Väinaliinid OÜ samal päeval Hansapangast garantiikirja, mille tagatisena on märgitud ühele ja samale juriidilisele isikule kuuluv vara. Väidetavalt on tagatise andnud isik ka mõlema ettevõtte tegelik omanik.

Praegu jätkub komisjoni töö Rohuküla?Heltermaa ning Kuivastu?Virtsu parvlaevaliinide pakkumistega, mõlemal liinil konkureerivad ka Väinaliinid OÜ ja Tiandra Shipping Limited. Kui kahtlused, et kaks ettevõtet on seotud, leiavad kinnitust, võidakse peatada ka Saaremaa ja mandri ning Hiiumaa ja mandri vahelise liini konkurss.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing