Oma toidupoega Tallinna tulijatel on hoog pidurdunud

Andres Kärssin 14. jaanuar 2004, 00:00

Otsides esialgsest tegevuspiirkonnast suurima konkurentsiga Tallinna oma kauplustega laienenud ettevõtteid, jäävad sõelale vähesed ? kahe müügikohaga Pihlaka kondiitritööstus, üks kauplus on Hiiumaa Tarbijate Ühistul ning ka Virumaa ärimees Oleg Grossile kuuluv OG Elektra-kett on esindatud ühe poega.

Pihlaka AS avas oma esimese kaupluse Tallinnas Õismäel neli aastat tagasi, mullu augustist on ettevõtte müügipunkt ka Järve keskuses.

Ettevõtte tegevjuhi Arvo Sauli sõnul tehti oma kauplused seetõttu, et müüa kogu tootesortimenti ? kaubandusketid võtavad sisse ainult mingi osa Pihlaka toodetest. Samas võtab kohtade sissetöötamine aga aega, tõdes ta.

?Ega ennustused lähe kunagi täppi, lootused on ikka paremad,? lausus ta, lisades, et Õismäe kaupluse käivitusaeg oli 1,5 aastat ning Järvel käiakse praegu rohkem Pihlaka äri kohvikupoolel, selle asemel et osta tooteid kaasa, mis oleks ettevõttele kasulikum.

Sauli sõnul on pagaritoodete turul konkurents tugev ja tegijaid palju. Ta polnud ka kuulnud, et keegi maakondlikest ettevõtjatest peale Hiiumaa TÜ ja Grossi Tallinnas oma kauplust peaks: ?Eks ta ole kulukas oma kauplust teha.?

?Lootused olid suuremad ? see tähendab, et lähikaupluse jaoks jäävad piirkonna majad natuke väikeseks,? kommenteeris kaupluse esimest tegutsemisaega Tallinnas Kunderi tänaval Hiiumaa TÜ juht Agu Kohari. Ta lisas samas, et ühistu kauplus jätkab kindlasti lähipoena ? ümbruskonda rajatakse suuremaid maju juurde.

?Käivitamine võtab aega, äris loetakse käivitusajaks kolm aastat,? lausus Kohari. ?Inimesed peavad harjuma, väikepood ei suuda teha sellist reklaamikampaaniat nagu suured ketid,? märkis ta.

OG Elektral on Mustamäel Tammsaare teel üks kauplus, mis avati 2002 kevadel. Sellest ajast alates on Oleg Gross paar korda lubanud pealinna rajada kuni viis kauplust. Kuu aja eest kirjutas Grossile kuuluv ajaleht Kuulutaja, et ärimees ostis Mustamäel Ehitajate teel veel ühe kaupluse. Samuti viitas leht omandatud kinnistule Tallinna Keskturu väravas.

OG Elektra ASi juhatuse esimees Tarmo Terav ei soovinud Tallinna plaanitavatest kauplustest enne rääkida, kui need valmis ehitatud. Ta lausus, et pealinna laienes kett seetõttu, et turgu juurde võita ning praegusel poel läheb hästi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing