Sirje Niitra • 15. jaanuar 2004 kell 14:13

Inimesed tasuvad enda teadmata naabrite veearveid

AS Minu Vara andmetel on iga kolmas veetarbija lasknud majarahval oma arved kinni maksta.

Minu Vara kvaliteedijuhi Aide Välimetsa sõnul on praegu Koplis alanud kontrollprotsessil selgunud, et praktiliselt iga kolmas veetarbija on kas endale teadaolevalt või lihtsalt teadmatusest elanud nö. naabrite kulul ja lasknud majarahval oma veearved kinni maksta.

Palju on esinenud korteriomanike poolt veemõõtjate nö lahtiplommimist ja tagasikerimist. Taolised veevargused makavad kinni kinni ausad naabrid. 'Meie eesmärgiks on tagada, et iga vee tarbija maksab kinni vaid oma vee hinna,' ütles Minu Vara pressiesindaja Piret Kütt.

AS Minu Vara alustas möödunud aastast korterelamute veemõõtjate taatlemist vastavalt EV majandusministri määrusele Nr 46, mis sätestab korterisse paigaldatud veearvestite näitude korralise taatlemise üks kord viie aasta jooksul.

Plaanis on alustada lähiaegadel taatlusprotsesse lisaks Koplile ka Lasnamäel ja kesklinnas.

AS Minu Vara on 2000. aastast üle Eesti tegutsev firma, mis teostab majade ja korterite täishooldust kuni pisiremondini välja.

Hetkel kuum