Ülar Lauk • 15. jaanuar 2004 kell 15:08

Jukos nimetas Vene maksuministeeriumi pretensioone ?antaaziks

Vene naftakompanii Jukos teatas, et pretensioonid 98 mld rublale (üle 3 mld USD), mis esitati maksuorganite poolt, on ebaseaduslikud.

Jukose kirjas minister Gennadi Bukajevile lükkab naftakompanii esitatud süüdistused rikkumistes tagasi. Lisaks väidetakse, et ametnikud on teinud oma arvestustes mitmeid aritmeetilisi vigu, rikkunud kontrolli läbiviimise korda ja avalikustanud ebaseaduslikult maksusaladusi.

'Vene ja maailma praktika ei tunne nii pretsedendituid ja alusetuid maksupretensioone, mis on pandud ühele kompaniile kompaniiga mitteseotud isikute tegevuse eest', öeldakse Jukose avalduses.

Maksuministeeriumi tegevus Jukose suhtes on otsene ?antaaz, mille eesmärgiks vale pankrotiähvarduse tekitamine ning surbe osutamine selle aktsionäridele, kreeditoridele, kaastöötajatele ja partneritele, arvatakse Jukoses.

Samal ajal võivad maksuorganid nõuda Jukose pressisekretäri Aleksandr ?adrini sõnul kompaniilt maksmata maksude tasumist. Algul peavad nad 14 päeva jooksul otsustama, kas võtta arvesse Jukose vastust. Kui seda ei tehta, on ministeeriumil õigus juba veebruari algul võtta Jukose arvelt 98 mld rubla ja kui seda arvel ei ole, alustada pankrotiprotseduuri.

<#BBC=http://news.bbc.co.uk/hi/russian/business/newsid_3399000/3399097.stm>

Hetkel kuum