Peeter Stamberg • 15. jaanuar 2004 kell 8:40

Vedelkristallmonitoride ja mälude müük kasvatas Samsungi kasumit

Samsungi kasum kasvas tänu nõudlusele vedelkristallmonitoride ja mälukiipide järele möödunud aasta neljandas kvartalis 24%, vahendab Bloomberg.

Maailma suuruselt teise pooljuhtide tootja teenis eelmise aasta viimases kvartalis puhaskasumit 1,86 triljonit woni (20 miljardit krooni). Tegevuskasum kasvas 63% ja käive 22%, ületades analüütikute ootusi.

Samsung investeeris möödunud aastal 6,7 triljonit woni (ligi 70 miljardi krooni) ehk 54% enam kui konkurent Intel, mis võimaldas laiendada tootmist kahes tööstuse kiiremini kasvavas segmendis. Sellel aastal kavatseb Samsung investeerida 7,9 triljonit woni (ligi 84 miljardit krooni). Kompanii prognoosib, et lameekraanide ja flash-mälukaartide nõudlus ületab sellel aastal pakkumist.

Samsungi asepresident investorsuhete alal ütles pressikonverentsil, et kompanii plaanib tagasi osta 2 triljoni woni ees aktsiaid, mis on praegust hinda arvestades võrdne ligi 2,7% aktsiatega.

Vedelkristallmonitoride (LCD) saadetiste maht kasvas neljandas kvartalis võrreldes kolmanda kvartaliga 40%. LCD-monitoride müük moodustab 15% kompanii kogukäibest. Kasv oli kaks korda suurem kui ettevõte oktoobris prognoosis, ütles asepresident LCD-monitoride alal Cho Yeong Duk. Cho sõnul on puudus LCD-monitoridest aasta esimesel poolel, teisel poolel pakkumine ületab nõudlust.

Mobiiltelefonide müük kasvas neljandas kvartalis 34%, 15,5 miljoni telefonini. Maailmas mobiiltelefonide turul kolmandat kohta hoidev Samsung prognoosib sellel aastal mobiiltelefonide müügikasvuks 17%, 65 miljoni ühikuni.

Kokku peaks maailmas tänavu müüdama Samsungi prognooside kohaselt 510 miljonit mobiiltelefoni ehk 7% rohkem kui eelmisel aastal.

Hetkel kuum