22. jaanuar 2004 kell 9:36

Estover loobus osast hagist Epiima juhi Jaanus Murakase vastu

Estover-Kaubanduse AS loobus eile kohtus nõudest tunnistada Epiima juhi Jaanus Murakase ütlused juustuhulgimüüja au teotavaks.

Estover jäi Järva maakohtus toimunud istungil samas nõudmiste juurde, et Murakas peab ümber lükkama väite, nagu 60-70% juustuvõltsingutest oleks Estoveri töö, Estover on seotud varifirmadega ning et tarbijate rahulolematus juustu kvaliteediga on väga suur.

Kohus arutab Estoveri hagi Murakase vastu edasi maikuus.

Äripäev kirjutas juustuvõltsingutest 2002. aasta suvel ( lt;#loe siit= http://www.aripaev.ee/2202/uud_uudidx_220201.html gt;), mispeale Estover Äripäeva, ajakirjaniku ja kaks Äripäeva allikat, Jaanus Murakase ning Johannes Valgu, kohtusse kaebas.

2003. aasta kevadel kaebas Estover kohtusse teda kontrollinud Tarbijakaitseameti, kes tõendas väärteomenetluse käigus tarbijate petmise ning tegi Estoverile maksimumtrahvi, 20 000 krooni. Kohus ei rahuldanud Estoveri kaebust. Riigikohus kaebust läbi vaadata ei võtnud.

Detsembris otsustas Tallinna linnakohus, et tarbijate petmine ning juustutootjate boikott Estoveri suhtes on tõendatud ning Äripäev Estoveri ees vabandama ei pea. Estover kaebas kohtuotsuse edasi.

Hetkel kuum