Seadus nõuab vanametallilt ARKi tõendit

10. veebruar 2004, 09:55

Uus jäätmeseadus nõuab mootorsõidukite viimisel vanametalli kokkuostu või lammutuskotta autoregistrikeskuse (ARK) tõendit, teatas majandusministeerium.

Tõend tuleb hankida sõiduki arvelt kustutamise kohta.

Autoregistrikeskuse direktori Tamur Tsäkko sõnul kaob uue jäätmeseaduse jõustumisel võimalus viia vanametalli kokkuostupunkti varastatud sõidukeid. ?Seni pole vanametalli kokkuostupunktidel ja autolammutuskodadel olnud kohustust nõuda auto liiklusregistrist kustutamise tõendit, seadusemuudatuse jõustudes tuleb neil seda tegema hakata,? selgitas olukorda Tamur Tsäkko.

Tema sõnul välistab liiklusregistrist kustutamise tõendi esitamise nõue ka olukorra, kus tegelikkuses juba ammu lammutatud auto võetakse mõnes muus riigis arvele. Juhtumeid, et lammutatud auto ilmub mõne muu riigi registrisse, on varemalt sageli ette tulnud. ?Kui nüüd uue seaduse kohaselt saab mootorsõiduk liiklusregistrist kustutatud, ei saa sama VIN-koodi ehk tehasetähisega sõidukit kuskil mujal arvele võtta, kuna märge on nähtav Eucarise ehk Euroopa Sõidukite ja Juhilubade Otsingusüsteemis,? lisas Tsäkko.

Uue jäätmeseaduse jõustumistähtajaks on kavandatud 1. mai 2004.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing