Ülo Toomsalu • 10. veebruar 2004 kell 6:05

EPL: Rootsi elektroonikakontsern avab Eestis tehase

Rootsi elektroonikakontsern LGP Allgon avab Tallinna külje all sel aastal uue tehase, kust hakkavad mobiiltelefonide osasid saama Nokia ja Siemens.

LGP Allgoni juhatuse esimees Bengt Broman ütles Eesti Päevalehele, et uues elektroonikatehases kavatsetakse esialgsete plaanide kohaselt tootmist alustada juba selle aasta kolmandas kvartalis.

?Meil on olemas tootmisüksus näiteks Hiinas. Nüüd soovime tootmise tuua ka eurotsooni,? lausus Broman, kelle sõnul tuuakse tootmine Eestisse üle Rootsist. ?Üks põhjus, miks me valisime uue tehase asukohaks Eesti ning Tallinna, on hea logistiline asukoht. See võimaldab meil mugavalt suhelda oma suurklientide Nokia ja Siemensiga. Samuti Venemaa turu lähedus,? põhjendas Broman.

Tema sõnul pakuvad LGP Allgonile huvi ka Läti ja Leedu turud. Tootmisüksuse toomisel Tallinna oli Bromani sõnul tugevaks argumendiks just vajalike spetsialistide olmasolu. ?On ju näiteks Elcoteq Eestis tegutsenud mitu head aastat,? märkis ta.

LGP Allgoni tootmishoone kerkib Tallinna külje alla Tänassilma tehnoparki. Bromani sõnul pole uue tehase ehitamist veel alustatud. ?Tõenäoliselt me ise tehast ei ehitagi, vaid hakkame pinda rentima.? Sobilikuks peab LGP Allgoni juht 3000-4000 ruutmeetri suurust tootmispinda.

Seda, kui palju uus ettevõte töökohti loob, ei osanud Broman öelda. ?Kui kõik sujub plaanipäraselt, võib töötajate hulk küündida paarisaja inimeseni. Alguses on see number kindlasti väiksem.?

Hetkel kuum