12. veebruar 2004 kell 7:56

TeliaSonera valmistub uuteks ostudeks

Loodetud hiigeldividendi TeliaSonerast ei tule, raha plaanib firma juht Anders Igel kasutada uuteks firmaostudeks.

Seda ütles Igel eile TeliaSonera majandustulemusi avalikustades. Üheltpoolt soovib TeliaSonera võtta oma kontrolli alla oma osalusega firmad Balti riikides, Venemaal ja Türgis. Teisalt kavandab TeliaSonera suuremat firmaostu ka Põhjala turul, kirjutab Dagens Industri.

See ei pea tingimata tähendama Taani TDC ostu kirjutab leht. ?Oleme varem öelnud, et tahame osta kliendibaasi Taanis. Üheks alternatiiviks oleks ka Orange,? ütles Igel, lisades, et firma on huvitatud Euroopa telekommunikatsioonituru konsolideerumises osalema ka muul viisil.

Türgi kohta ütles Igel, et TeliaSonera on huvitatud Turkcelli teise põhiomaniku Cukurova aktsiate väljaostmisest ?õige hinna eest?. Venemaal on paraku selline seis, et TeliaSoneral pole selget ülevaadet, kes on firma teine põhiomanik, kirjutab Dagens Industri.

Hetkel kuum