PM: Atonen ootab valitsuse toetust Tallinna Sadamale

19. veebruar 2004, 08:14

Majandusminister Meelis Atonen üritab täna valitsuses saada toetust plaanile panna oktoobrist Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Helterma liinile reisijaid vedama Tallinna Sadama.

Atonen on üpris veendunud, et ta koalitsioonipartnerite käest oma ideele toetuse saab, sest tema kinnitusel on nii Res Publica kui Rahvaliidu ministrid sellest teadlikud ning toetamas. «Istungi ajaks peaks valmima ka esialgsed majanduslikud kalkulatsioonid,» lausus ta.

Tallinna Sadamal tuleb tema sõnul asjaga hakkama saada, mistõttu tuleb esialgu leppida renditud alustega. Tulevikus tahab Atonen vähemalt Hiiumaa-liini tarvis ehitada aga spetsiaalsed laevad, kirjutab Postimees.

Ühe ettevõttena, kelle käest laevu rentida, näeb minister praegu liine opereerivat Saaremaa Laevakompaniid (SLK). Samas ei pea ta hoolimata varasematest avaldustest enam kuigi tõenäoliseks, et SLK võiks hakata Tallinna Sadamale allhanketeenust osutama.

Rahvaliitlasest endise Saare maavanema Jüri Saare sõnul ei ole praegu siiski sugugi kindel, et tema erakond koalitsioonikaaslase ideed kohe toetab, sest sellise otsuse langetamine vajab pikemat kaalumist. «Oktoobrini pole enam kuigi palju aega jäänud ning seetõttu oleks esialgu võib-olla parem ikkagi SLKga lepingut jätkata,» lausus Saar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing