Jaapani börsiindeks 21 kuu kõrgtasemel

Raivo Sormunen 03. märts 2004, 00:00

Jaapani aktsiaturu liikumisi kajastav Nikkei 225 indeks tõusis eile viiendat päeva järjest, lõpetades viimase 21 kuu kõrgeimal tasemel.

Investorid ostsid eelkõige pankade ja koduturule suunatud ettevõtete aktsiaid, kuna loodetakse, et majanduskasvu taastumine kergitab saareriigis inimeste tarbimist. Maaklerite sõnul olid turul ostjateks välisinvestorid ja kohalikud erainvestorid.

Kaheteistkümne välismaakleri ostuhuvi oli päeva alguses selle aasta tugevaim, mis väljendus selles, et ostusoove tuli 43 miljonile aktsiale enam kui müügisoove. ?Paljudel investoritel ei ole tõenäoliselt selliste firmade aktsiaid, mis oleks orienteerunud Jaapani siseturule, ning seetõttu on hakatud neid fondidesse ostma,? ütles uudisteagentuurile Reuters UFJ Partners Asset Managementi vanemstrateeg Takashi Miyazaki, kes loodab, et maiks jõuab Nikkei indeks 12 000 punktini.

Eile sulgus indeks 11361,15 punktil ehk kõrgeimal tasemel pärast 2002. aasta 11. juunit. Miyazaki sõnul tundub, et välisinvestorid suurendavad portfellides Jaapani aktsiate osakaalu, kuna USA aktsiatel pole enam eriti kuhugi kerkida. Jaapani neljast suurest pangast väikseim, UFJ Holdings, kosus eile 2,8%, sulgudes 51 9000 jeenil.

Tehnoloogiasektori aktsiad liikusid samuti hästi, kuigi Ichiyoshi Investment Managementi fondivalitseja Mitsushige Akino ütles, et dollar peab jeeni vastu rohkem tugevnema, et sektor ka edaspidi end tugevalt näitaks. Mõnede maaklerite sõnul hoidis tehnoloogiasektorit veidi tagasi oodatav maailma suurima pooljuhtide tootja Inteli neljapäeval avaldatav kvartali vahekokkuvõte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing