Peeter Stamberg • 5. märts 2004 kell 13:15

Börsiülevaade: Hansapanga aktsiast kahe kuu suurim käive

Hansapanga aktsia tõusis ligi kahe kuu suurima käibega tasemele, kus rekordini on puudu vaid viis krooni.

Hansapanga aktsia kerkis 86 miljoni krooni suuruse käibe juures 1,27%, 374,74 kroonile. Viimati oli suurem käive Hansapanga aktsiast börsil 9. jaanuaril sellel aastal. Panga aktsiaga tehtud tehingutest oli näha, et ostmas olid eelkõige suurinvestorid.. Vaid 16 tehingut 48st olid sellised, kus omaniku vahetas alla 1000 aktsia. Ostmas olid nähtavasti välismaised investorid, keda võis aktsia juurde meelitada eile uudisteagentuur Bloombergi poolt tehtud intervjuu Hansapanga juhi Indrek Neiveltiga.

Kogu üldine meeleolu oli börsil positiivne, languses lõpetas vaid kahe kaubeldud aktsia ja erastamisväärtpaberi hind. Roheline värv oli kaheks aktsia ja harva kaubeldava Hansa Capitali võlakirjade taga. Käivet tuli 99 tehingust, ligi 99 miljoni krooni eest.

Suuruselt teise käibe andud Eesti Telekomi aktsia lõpetas 7,8 miljoni kroonise käibe juures 121,10 kroonil ehk samal tasemel, kus eilegi.

Möödunud nädalal kirgi kütnud Baltika aktsia lõpetas täna üle hulga aja plussis, kerkides 5,98%, 19,40 kroonile. Kuna aktsiaga tehti vaid üks tehing 500 aktsiaga, siis tundub, et selleks korraks on halbade tulemuste tõttu rõivatootjas pettunud investorid müügi lõpetanud ning ka firma paranemisesse uskuvad investorid nädala lõpul aktsia vastu enam huvi ei tundnud. Enne tänast tõusis Baltika aktsia viimati börsil. 17. veebruaril.

Hetkel kuum