Peeter Stamberg • 8. märts 2004 kell 7:54

Börsiülevaade: Baltikaga kaubeldakse alla raamatupidamisväärtuse

Ülemöödunud nädala lõpust peamiselt languspäevi näinud Baltika aktsia turuhind on alla raamatupidamisväärtuse.

Baltika aktsia kukkumine enne ja pärast kehvi eelmise aasta tulemusi on viinud aktsia hinna tasemele, kus aktsia raamatupidamisväärtus on turuväärtusest suurem.

Neljanda kvartali lõpus oli Baltika raamatupidamisväärtus 108,3 miljonit krooni. Reedene 19,4kroonine aktsia hind börsi tähendab, et turuväärtus on hetkel 106,7 miljonit krooni. Seega juhul kui aasta esimese veidi enam kui kahe kuuga rõivatootja majanduslik olukord halvenenud ei ole saaks aktsionärid ettevõtte likvideerimisel (likvideerimiskulusid arvestamata) rohkem raha kui aktsiaid börsil müües.

Reedel oli huvi Baltika aktsiate vastu madal ? tehti vaid üks tehing, milles aktsia hind kerkis ligi 6%. Enne reedet kerkis aktsia viimati 17. veebruaril. Tundub, et selleks korraks on suurem huvi nii aktsia müügiks kui ka ostuks otsa saanud.

Hetkel kuum