29. märts 2004 kell 7:37

Lidl avab tänavu poed ka Taanis

Saksa odavmüügikett Lidl avab lisaks teistele Põhjala riikidele tänavu esimesed kauplused ka Taanis.

Nii prognoosib jaekaubanduse instituut Retail Institute Scandinavia (RIC), mille andmeil on Lidl järelepärimisi teinud umbes sajas Taani kohalikus omavalitsuses. Üksi Kopenhaagenisse ja Själlandile plaanib Lidl 30 kaupluse avamist, vahendab agentuur TT.

Lisaks kohalikele kaubanduskettidele on eriti murelik Taani piimatööstus, kuna naaberriikides, näiteks Rootsis, impordib Lidl kogu piima Saksamaalt. Taani-Rootsi meiereigigant Arla on Lidliga koostööst keeldunud, küll aga on Lidli kaubamärgi all nõus Taanis piima tarnima väiksemad tootjad.

Lidli Skandinaavia turu vallutamises on Taani jäänud viimaseks, sest seal on konkurents Taani enda odavmüügikettide Coops Faktabutiker ja Dansk Supermarkedi Netto keti vahel suurem kui sarnase kontseptsioonidega kaupluste vahel teistes Skandinaavia riikides, väidab RIC.

Hetkel kuum