Keskerakonna euronimekiri käriseb

02. aprill 2004, 17:24

Enne homset euronimekirja kinnitamist on keskerakonna juhtivad tegelased asunud üksteist materdama.

'Loomulikult kinnitab keskerakonna homne valimiskonverents erakonna nimekirja, kus kandideerib 12 inimest. Päev enne konverentsi oma loobumisest teatanute kohad täidetakse järgmise tulemuse saavutanud erakonnakaaslastega,' märkis keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Keskerakondlased Peeter Kreitzberg, Sven Mikser, Liina Tõnisson, Robert Lepikson, Jaanus Marrandi, Mark Soosaar ja Harri Õunapuu teatasid, et loobuvad erakonna nimekirjas europarlamenti kandideerimisest.
«Erakonna valimisnimekiri peab olema ühtne ja esindama ühtseid seisukohti. Valijad peavad teadma, et ühelt kandidaadilt teisele üle kantavad hääled hakkavad parlamendis esindama samasuguseid väärtushinnanguid ja põhimõtteid,» kirjutasid end nimekirjast taandanud keskerakondlased pöördumises erakonnakaaslaste poole.

'Erakond on neid usaldanud. Paljud erakonnakaaslased toetasid neid sisevalimistel. On uskumatu, et Kreitsberg, Mikser ja Tõnisson lihtsalt vilistavad sellise usalduse peale,' sõnas Edgar Savisaar mässulistele vastu.
'Sellest avaldusest, nagu viimase aja mitmest teisestki väljaasutmisest, kumab läbi sallimatus. Kõik, kes on lasknud ennast valida, peaksid suutma koostööd teha kõigiga, keda erakonnakaaslased on selleks volitanud. Seega saab seda mõista kui soovimatust teha koostööd erakonna nimel ja Eesti huvide eest Eruoopas,' märkis Keskerakonna esimees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing