Ülo Toomsalu • 5. aprill 2004 kell 5:57

EPL: Keski piirkonnad otsustavad karistuse

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaar kutsus piirkonnaorganisatsioone üles avaldama oma seisukoht Liina Tõnissoni, Peeter Kreitzbergi jt tegevuse suhtes.

?Ma olen veendunud, et meie suurte kogemustega poliitikud, kes tekitasid selle segaduse, olid oma panuseid tehes teadlikud ka tagajärgedest,? ütles Edgar Savisaar konverentsikõnes. ?Nüüd on erakonnakaaslaste asi otsustada, kas nad käitusid eetiliselt või ebaeetiliselt,? lausus esimees.

?Kuna korraldus on erakonna konverentsil antud ja arutelu on kohustuslik, siis me kindlasti arutame oma piirkonna juhatuse koosolekul oma osakonna liikme Peeter Kreitzbergi käitumist,? ütles Lääne-Viru piirkonna esimees Toomas Varek Eesti Päevalehele.

Vareki sõnul ei pruugi jutt olla ilmtingimata karmimast karistusest, erakonnast välja heitmisest. ?On ka leebemaid võimalusi, nagu tähelepanu juhtimine, noomitus ? pean erakonna põhikirjast täpsustama, millised need on,? lausus Varek.

Keskerakonna eurovalimiste konverentsil laupäeval pühendas erakonna esimees Edgar Savisaar oma tunniajalisest kõnest valdava osa olukorrale erakonnas. Ta oli Tõnissoni, Kreitzbergi ja ka Mikseri ja Lepiksoni suhtes väga kriitiline ja ütles, et erakonnakaaslasi on petetud ja nende seljataga on sepistatud ebameeldivaid intriige. Savisaare sõnul on Keskerakonnal 13 aasta jooksul olnud raskeid ja väga raskeid aegu ning kergeid aegu ta enda sõnul ei mäletagi. Praegust aega Keskerakonnas nimetas ta raskeks ja kinnitas, et Keskerakond on ka praegu ühtne.

Hetkel kuum