USA börsid: McDonald`si tegevjuhi äkksurm langetas kiirtoidufirma aktsiat

20. aprill 2004, 09:40

Kiirtoitlustusketi McDonald`s tegevjuht Jim Cantalupo äkksurm langetas eile asjaosalise aktsiat 2,6% ning sellega seoses ka Dow Jones tööstuskeskmist.

Kvaliteetaktsiate liikumist kajastav indeks langes päevaga 0,14%, tasemeni 10437,85 punkti. Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks tõusis aga see-eest 1,24% ning sulgus 2020,40 punktil.

McDonald`si lahkunud tegevjuht Cantalupot (60) peeti töönarkomaaniks, kes pani kiirtoitlustusketi müügile jalad alla, lisas keti toidumenüüsse tervislikumaid toidupalasid ja võitis kliente tagasi, kirjutab uudisteagentuur Reuters.
Uueks ettevõtte juhatuse esimeheks nimetati McDonald`si president Charlie Bell.

Umbes samalaadse tippjuhtide vahetuse pärast langes ka eile ka Gillette aktsia 3,9%. Nimelt liigub turul spekulatsioon, et Gillette tegevjuht James Kilts võib saada endale pensionile mineva Coca-Cola tegevjuht Douglas Dafti koha.

Investorid täitsid eile oma portfelle Nokia ja Inteli aktsiatega, mis olid viimased neli päeva olnud tugeva löögi all ning mis vedasid Nasdaqi tööstuskeskmine nädalaga peaaegu 3% miinusesse.
Nokia tõusis päevaga 4,7% ja Intel 0,8%.

?Tehnoloogiasektor kannatasid möödunud nädalal nii tugevalt, et nad on teiste indeksitega täielikult maha jäänud,? ütles Lord Abbett Co majandusstrateeg Milton Ezrati, kes pidas IT-aktsiate tõusu pigem tehniliseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing