Ülar Lauk • 6. mai 2004 kell 14:27

Soomlased kutsuvad vene ärimehi seadusi täitma

Soome metsakompaniid laiendavad oma tegevust Vene Kaug-Itta üksnes juhul, kui on 100% veendunud, et Vene koostööpartnerid töötavad seadusi rikkumata.

Sellest teatas täna Vene presidendi täievolilise Kaug-Ida regiooni esindaja Konstantin Pulikovski residentsis Soome suursaadik Rene Nyberg.

Nyberg on Kaug-Idas Pulikovski kutsel. Soome diplomaadid kohtusid Primorje ja Habarovski kuberneride Sergei Darkini ning Viktor I?ajeviga ja regioonide ärieliidi esindajatega. Birobid?anis toimus ka kohtumine Juudi autonoomse oblasti kuberneri Nikolai Volkoviga.

Praegu ostab Soome Venemaalt 13 mln kuupmeetrit puitu. Lisaks huvitavad soomlasi Sahhalini nafta- ja gaasiprojektid. Soomlased lõpetavad praegu ühe jäälõhkuja ehitust ning alustavad järgmisega Sahhalini projektide jaoks. Lisaks rajavad nad Vostot?nõi sadamas Sahhalini jaoks puurplatvorme.

<#Rosbalt=http://www.rosbalt.ru/2004/5/6/main/economics/159357.html>

Hetkel kuum